aranyasszony

  Kedves Olvasók! Szeretettel várom Önöket a MAGYAR LEÁNYOK ASSZONYOK és a
MAGYAR NŐK2 oldalamra, ahol folytatom bejegyzéseimet, írásaimat.
Áldásos napokat kívánok Mindenkinek!
 

 

 

 

 

 

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286803856_40.gif

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Köszöntelek
     
Hírlevél írásaimról
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     

http://www.magyarnok.eoldal.hu/img/picture/411/mariamagdolna.jpg

     
Megszentelt Női Tér
     
ÚJ ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
NŐI Erő

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288455552_09.jpg

 

     
Szakrális nő
     
Szív csakra - anya-gyermek kapcsolat

 

     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286794156_27.jpg

     
Fűben, fában orvosság,-Ősi gyógymódok
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288435872_10.jpg

     
Otthon melege- Lakáskultúra
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286775227_00.gif

     
- Ünnepek, események
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287052112_80.jpg

     
Mit tegyünk, hogy szépek legyünk
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055013_64.jpg

     
Divat
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055352_41.jpg

     
Süssünk, főzzünk
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055663_56.jpg

     
Kézimunka
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774602_58.jpg

     
Női praktikák
     

Járj piacra

Takaríts tisztítószerek nélkül

 


//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289807426_56.jpg

     
Húzz egy kártyát
     
Látogatók száma
Indulás: 2010-10-10
     
További oldalaim
     
-Folteltávolítás házilag

 
Ha kisgyermek van a családban, szinte mindennap találkozunk a ruhákon különböző eredetű foltokkal. És nem csak a gyermek ruháin, hanem a sajátjainkon is. Hiszen örök érvényű szabály, hogy a gyermekünk akkor fut felénk teljes lendületével, amikor épp tele a kezünk csurig töltött pohárral, vagy a levessel telemert mélytányérral. És ilyenkor persze próbáljuk menteni a poharat és a tányért a tartalmával együtt, és igyekszünk gyermekünket is elkapni, mielőtt még hasra vágódás és bőgés lesz a mutatvány vége. Ilyenkor szinte elkerülhetetlen, hogy a gyümölcslé vagy a paradicsomleves egy része ne a ruhánkon kössön ki. Ebben a helyzetben egyik szemünk nevet, a másik sír. Az egyik azért nevet, mert kívülről személve a „produkció” vígjátékba illő volt, a másik pedig azért sír, mert a folt most ott éktelenkedik a ruhánkon.
 
 
 
A neheze pedig még csak ezután jön, hisz a foltot el is kell valahogy tűntetni a ruhából. Erre megoldást jelenthetnek az áruházakban megvásárolható vegyszerek, amiket mosáskor a mosószerhez kell adagolni, de léteznek házi praktikák is. Most ez utóbbiakból gyűjtöttem össze egy csokorra valót.
 
Ahhoz, hogy a foltot azonnal eltávolíthassuk, a folttisztító szereknek, eszközöknek kéznél kell lenniük. Tartsuk ezeket egy dobozban a takarítószerek mellett. A következőkre lehet szükségünk: ruhakefe, finom dörzspapír, nátrium-hidrogén-karbonát, háztartási ammóniák, glicerin, denaturált szesz, tiszta szesz, bórax, aceton, amyl-acetát, különböző oldószerek, ecet-esszencia és fehérítőszerek, mint pl. hidrogén-peroxid, nátrium-perborát vagy valamely klórtartalmú szer. Az üvegekre írjuk rá, hogy mit tartalmaznak.
 
Továbbá: különböző nagyságú szivacsok, pamutrongy vagy vatta a folyadékok felitatásához és papírzsebkendő, amit a folteltávolításkor a tisztítandó folt alá vagy mögé teszünk, s amivel a fölösleges nedvet felszívhatjuk, pamutrongy az oldó- vagy mosószerek felviteléhez, szemcseppentő az erős oldószerek adagolásához (használat után jól öblítsük ki), kézi virágpermetező, hogy a foltokra vizet szórhassunk.
 
 
 
Ha valamit leöntöttünk, azonnal vegyük ki a foltot, mert ha beszívódik vagy beleszárad az anyagba, sokkal nehezebb eltávolítani. A folyadékot itassuk fel azonnal, a szilárd szennyező anyagokat óvatosan kaparjuk le egy kés hátoldalával vagy egy spaklival. Vigyázzunk, nehogy közben a szennyeződést még jobban az anyagba dörzsöljük. Ha nem sikerült a foltot ilyen módon eltüntetni, használjunk folttisztítót. Ha nem zsírfoltról van szó és a ruha mosható, tegyük azonnal hideg vízbe. Ez legalább olyan hatékony módszer, mint a biológiai mosószerek használata, de a bőrt nem irritálja. Ne használjunk folttisztításhoz forró vizet, mert a foltot belefőzzük az anyagba.
 
Hidrogén-peroxiddal távolíthatjuk el a gyapjú és selyem foltjait. 1:4 arányban keverjük vízzel és a ruhát legalább 12 óra hosszat áztassuk, azután alaposan öblítsük ki.
 
Az olaj- és zsírfoltok eltávolítására különböző vegyszereket használunk. Ezek különböző márka-neveken kerülnek forgalomba. A mellékelt használati utasítás szerint járjunk el, mert a színtelenítők mérgező anyagokat is tartalmaznak. Zsír- és olajfoltok házilagos eltávolításához ezen-kívül használhatunk háztartási benzint, acetont, alkáli anyagokat (háztartási ammóniák vagy bórax). Környezetkímélő megoldásként használ-hatunk ecetesszenciát vagy frissen kinyomott citromlevet.
 
 
 
Melyik foltot hogyan kezeljük?
Mindig csak nagyon keveset használjunk a szerekből. Mindenkor nyitott ablaknál dolgozzunk. Soha ne használjunk nyílt lángot munka közben! A folttisztító felvitele előtt vizsgáljuk meg az anyag színtartóságát. Acetát szálakhoz soha ne használjunk acetont, mert ezzel szétroncsoljuk az anyagot. Ne keverjük a különböző fajtájú oldószereket. A vegyszer használata után hagyjuk megszáradni az anyagot, majd öblítsük ki, mielőtt egy másik szert alkalmaznánk.
 
 
 
Étel- és italfoltok
Sör:áztassuk ecetesszenciába és – ha szükséges – biológiai mosószerben való öblítés után mossuk ki forró vízben.
Cékla:
azonnal tegyük hideg vízbe, hagyjuk benne éjszakára. Tegyünk a foltra hígítatlan folyékony mosószert, és jól dörzsöljük az anyagba. Öblítés után tegyünk bóraxot a nedves foltra, és forró vízzel öblítsük le.
Vaj:
mossuk ki a vajfoltos anyagot forró vízben, amit az anyag elbír, vagy tegyünk rá folttisztítót.
Karamell:
hideg vízzel és folyékony mosószerrel öblítsük ki, és ha szükséges tegyünk rá higított hidrogén-peroxidot.
Rágógumi:
tegyük az anyagot mélyhűtőbe vagy tegyünk a foltra jégkockát. Ha a rágógumi hideg, az anyagról leválasztható. A visszamaradt részeket szesszel vagy tiszta alkohollal távolítsuk el.
Csokoládé: kaparjuk le, hideg vízben öblítsük ki és áztassuk biológiai mosószerbe. Ha nem jött ki használjunk folttisztítót.
 
Kakaófolt:A friss kakaófolt bármilyen textilanyagból könnyen eltávolítható, ha szappanos meleg vízben, vagy meleg sós vízben (egy liter víz és két evőkanál konyhasó) azonnal kimossuk, majd langyos vízzel öblítjük. A gyapjúszövetek friss foltjait elegendő hideg vízzel lemosni. Ha a kakaófolt már régi, tömény glicerinnel vagy szappanszesszel tisztítsuk. Ahol semmilyen eljárás nem használ, ott a foltot híg ammóniákos hidroperoxid-oldattal (H2O2) kezeljük.
Kávé: kézmeleg mosószeres vízbe áztassuk be, azután szesszel vagy higított hidrogén-peroxiddal kezeljük. A tejeskávéfoltot meleg biológiai mosószeres vízben mossuk ki.
Tejszín:
hideg vízben öblítsük és biológiai mosószeres vízben mossuk.
Tojás:
hideg vízben öblítsük, és biológiai mosószerrel mossuk. A nehezen kivehető foltra cseppentsünk hidrogén-peroxid és 5 csepp ammóniák keverékét.
Zsír:
ld. vaj. A forró zsírfoltot dörzsöljük be folyékony mosószerrel és öblítsük ki.
Gyümölcs, gyümölcslé:
szórjunk a foltra sót, és hideg vízzel öblítsük le, áztassuk be folyékony mosószerbe. Ezután, ha az anyag bírja magas hőfokon mossuk ki. A még látszó foltokat háztartási ammóniákkal, hidrogén-peroxid oldatával vagy bóraxszal kezeljük.
Húsmártások:
hideg, mosószeres vízbe áztassuk be, vagy vegytisztítóval kezeljük.
Lekvár:
öblítsük le és áztassuk hideg, mosószeres vízbe. Ha szükséges, használjunk hidrogén-peroxidot.
Ketchup:
hideg vízben öblítsük le és áztassuk mosószeres vízbe. Szükség esetén használjunk denaturált szeszt.
Alkohol:
hideg vízben öblítsük és mossuk ki mosószeres vízben.
Húslé:
hideg vizes öblítés után áztassuk az anyagot biológiai mosószerbe.
Tej:
hideg vízben öblítsük és áztassuk biológiai mosószerbe.
Mustár:
hideg vízzel öblítsük, és folyékony mosószerrel mossuk ki.
Tea:
ld. kávéfolt.
Dohány:
hideg vízzel és ecetesszenciával öblítsük ki, majd denaturált szeszes folyékony mosószerben mossuk ki. A nehezen kivehető foltokat higított hidrogén-peroxiddal kezeljük.
Curry:
áztassuk higított háztartási ammóniákba vagy tiszta szeszbe. Ha az anyag bírja, fehérítsük.
Növényi olaj:
itassuk fel az anyagot vízzel, és a kezeljük a foltot szesszel és ecetesszenciával. A visszamaradó foltot vegyszerrel távolítsuk el.
Bor: azonnal szórjuk be sóval, hogy a folyadék felszívódjon, majd fél óráig áztassuk hideg vízben vagy bórax oldatban. Végül szokás szerint mossuk ki.
 
 
 
Vegyi anyagok okozta foltok
 
Savak: az anyagot azonnal tegyük hideg vízbe, háztartási ammóniákkal vagy vízben feloldott szódabikarbónával itassuk fel, és alaposan öblítsük ki.
 
Ragasztó anyagok:
Cellulóz alapú ragasztók: hideg vízben mossuk ki vagy az anyagot megnedvesítve háztartási ammóniákkal, vagy biológiai mosószerrel kezeljük. Ezután öblítsük ki.
Epoxy ragasztószer:
denaturált szesszel távolíthatjuk el, mielőtt még a ragasztó megszilárdul.
PVA:
denaturált szesszel távolíthatjuk el.
Szintetikus gumiragasztók:
olajmentes körömlakklemosóval, acetonnal vagy amyl-acetáttal távolíthatjuk el, majd vegyi oldószerrel kezeljük.
Tapadó szalagok vagy címkék: a foltot nedvesítsük meg vagy vizes kendővel fedjük be, majd denaturált szesszel dörzsöljük le.
 
Festékek:
Akril festék: rostos anyaggal itassuk fel, mosószerrel vagy oldószerrel mossuk ki, illetve denaturált szesszel kezeljük.
Cellulóz festék: viszkóza alapú anyagot kivéve használjunk speciális hígítót.
Emulzió: nedves állapotban mossuk ki, mert a beszáradt festék már nem távolítható el.
Olajfesték: tiszta szeszt öntsünk rá, majd folyékony mosószerrel áztassuk be.
 
 
 
Biológiai foltok
Vér: a foltot azonnal mossuk ki hideg sós vízben. Ha a vér már megszáradt, keféljük le és áztassuk az anyagot hideg, biológiai mosószeres vagy hidrogén-peroxidos vízbe.
Ürülék:
itassuk fel vagy kaparjuk le és a ruhát fél óráig áztassuk bóraxos oldatban. Ezután hagyományos módon, biológiai mosószerben mossuk ki.
Vizelet:
tegyünk rá sót, hogy felszívja, és hideg vízben öblítsük. A visszamaradt foltokra öntsünk az üvegből háztartási ammóniákot, öblítsük ki és tegyünk rá ecetesszenciát. Az anyagban maradt foltokat higított hidrogén-peroxiddal távolítsuk el. Végül hagyományos módon mossuk ki.
Hányadék: itassuk fel vagy kaparjuk le, azután bóraxos oldattal mossuk le, majd a szokásos módon, lehetőleg biológiai mosószerrel mossuk ki.
 
 
 
Kozmetikai szerek foltjai
Alapozó krém: folyékony mosószeres vízben mossuk, majd öblítsük ki az anyagot. Zsíros krémeket legjobban vegyszeres oldószerekkel távolíthatunk el.
Lakkanyagok:
először amyl-acetáttal, majd vegytisztítóval kezeljük.
Rúzs:
vegytisztítóval vagy denaturált szesszel távolítsuk el, majd mossuk ki az anyagot folyékony mosószeres vízben és ammóniák oldatban.
Körömlakk:
amyl-acetáttal vagy acetonnal távolítsuk el. Az olajtartalmú lakklemosó erre nem alkalmas. Ezután háztartási benzinnel permetezzük be, és alaposan mossuk ki.
Parfüm: közvetlenül az üvegből öntsük a foltra a háztartási ammóniákot és mossuk ki a ruhát folyékony mosószerrel.
 
 
 
Egyéb előforduló foltok
 
Golyóstolltinta: denaturált szesszel többször dörzsöljük át, majd az anyagot jól szellőztessük vagy öblítsük ki. sz*rvasbőr esetén a foltot finom dörzspapírral ledörzsölhetjük.
Gyertyaviasz:
hagyjuk, hogy a viasz kihűljön, majd az összeállt viaszt kaparjuk le. Helyezzük ezután az anyagot itatós vagy csomagolópapírok közé, és meleg vasalóval olvasszuk fel a maradékot. Ha még mindig foltos az anyag, vegytisztítóval kezeljük, majd denaturált szesszel dörzsöljük le.
Kátrány alapú szirupok:
disznózsírral vagy háztartási benzinnel lágyítsuk, ezt követően vegytisztítószerrel vagy mosószerrel kezeljük.
Zsírkréta:
tegyünk a foltra folttisztítót, majd denaturált szeszben öblítsük ki az anyagot.
Nyersolaj:
háztartási benzinnel vagy vajjal lágyítsuk meg, ezután kaparjuk le. Utána tegyünk rá oldószert.
Ruhafestékek:
az ilyen foltokat nehéz eltávolítani. Mindenesetre hideg vízben öblítsük ki az anyagot, és folyékony mosószerrel dörzsöljük be. Amennyiben a foltok nem jönnek ki, vegyünk igénybe háztartási ammónáikot, denaturált szeszt, vagy amyl-acetátot. Makacs foltokat kezeljünk higított hidrogén-peroxiddal.
Gépolaj:
dörzsöljük be a foltot folyékony mosószerrel vagy tegyünk rá folttisztítót.
Filctoll:
szappannal vagy glicerinnel dörzsöljük be, és hagyományos módon mossuk ki. Ha foltok maradnak vissza, tegyünk rá denaturált szeszt.
Virágpor:
vízzel mossuk le, majd áztassuk/mossuk folyékony mosószeres vízzel. A visszamaradt foltok eltávolítására használjunk oldószereket, amyl-acetátot vagy denaturált szeszt.
Bútortisztító:
csak vegytisztítószerek oldják.
Fűfolt:
használjunk denaturált szeszt. Ha megszáradt, mossuk folyékony mosószeres vízzel vagy használjunk folttisztítót.
Kenőzsír:
vakarjuk le a zsírt és nagyon forró vízben mossuk, ha ez lehetséges. Használjunk mosószódát és bóraxot, hogy a zsír feloldódjon és szennyeződés kijöjjön. A hidrogén-peroxid és paraffinolaj ugyancsak feloldják a zsiradékot. Ha a folt nagyon bevette magát az anyagba, használjunk folttisztítót.
Tinta:
hideg vízzel öblítsük ki, folyékony mosószerrel vagy citromleves szivaccsal dörzsöljük be és öblítsük ki ammóniákkal.
Indigópapír:
háztartási benzinnel töröljük le, ezután folyékony mosószerrel áztassuk.
Festékkazettából származó festék:
csak keféljük ki, a folt eltávolításához nem kell folyadék.
Jód:
vízzel mossuk ki. Száradás után denaturált szesszel kezeljük.
Rozsda:
szórjunk a foltra sót, csöpögtessünk rá citromlevet és várjunk egy órát. Ha fehér anyag kapott rozsdafoltot, öntsünk rá speciális rozsda elleni tisztítószert. Gyapjút és selymet vigyünk szakemberhez.
Penész:
hígított fehérítővel távolítsuk el. A megpenészedett bõrt fertőtlenítő szájvízzel dörzsöljük be.
Ásványolaj:
áztassuk be az anyagot vízbe és a nedves ruhára csepegtessünk citromlevet. Ha ez nem sikerül, használjunk vegyszert.
Sár: hagyjuk megszáradni és keféljük le. A visszamaradt foltot denaturált szesszel dörzsöljük be, és folyékony mosószerrel mossuk ki a ruhát.
 
Égésfolt: egy rész glicerint két rész vízben oldva ujjheggyel óvatosan dörzsöljük be, majd ezután áztassuk 15 percig 50 g bórax és 6 dl víz keverékébe.
Cipőkrém:
vegytisztítószerrel kezeljük, majd folyékony mosószerrel vagy denaturált szesszel dörzsöljük le.
Kátrány:
ld. nyersolaj.
Autóviasz: először folttisztítóval, majd folyékony mosószerrel kezeljük. Az olyan foltot, amit valamely fém okozott, hígított ammóniákos szódabikarbónás szivaccsal töröljük le és ecetesszenciában vagy citromlében mossuk ki.
 
 
 
És végül egy-két praktikus tanács
  • A citromlé a ruhából eltávolítja a mosással el nem tűnő foltokat (öntsük rá a foltra, s 20 percet várjunk a mosásig!)
  • Ha nem ismerjük a folt eredetét vagy a tisztítandó anyag tulajdonságait, végezzünk próbatisztítást. Először az anyag kevésbé látható részein próbáljuk ki a tisztítószer hatását. Ha a tisztítószer az anyag felületén elváltozást okoz, más készítménnyel kísérletezzünk.
  • A foltot lehetőleg azonnal tisztítsuk, ne hagyjuk beszáradni. Minél frissebb a folt, annál könnyebben eltávolítható. Ha a folt régi, tanácsos mindkét oldalról kezelni. Ha egyszeri kezeléssel nem sikerült eltávolítani, de halványodott, ismételjük meg többször a műveletet.
  • A foltot csak azzal a szerrel szabad tisztítani, amelyikben oldódik. Ezért először mindig határozzuk meg a folt anyagát és a feloldásához szükséges szert. Vegyük figyelembe, hogy minden folt feloldására, eltávolítására egyaránt alkalmas szer nem létezik. Fontos tudni azt is, hogy a folt milyen anyagon keletkezett.
  • Mielőtt nekiesnénk a foltnak, öblítsük ki tiszta hideg vízzel, vagy gyengéden mossuk át szappannal. Sose dörzsöljük forró vízzel, mert azzal a textíliához rögzítjük a szennyeződést! Általános szabálynak tekinthető, hogy savas hatású (ecet, citrom) szereket lúgossal (szódabikarbóna, mosószóda), míg lúgos hatásúakat savassal közömbösíthetünk.
  • A friss folt pamutból és vászonból legkönnyebben forrázással tüntethető el. A textilanyag szennyezett részét addig tartsuk forró víz (gőze) fölé, amíg a folt el nem tűnik. Ezután mossuk ki az anyagot.
  •  
  • Az almafoltot a ruhából mindig frissen távolítsuk el, mert később már nehéz kitisztítani. A folt kiszedését akkor is kezdjük el, ha még nem látszik. Az alma ugyanis csak mosás után hagy sárga nyomot.

Forrás:www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot     

Átjáró MAGYAR NŐK oldalamra
MAGYAR NŐK 2 oldalamra
GYÓGYÍTÓ NAPJAIM, TANFOLYAMOK
//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287676854_82.gifZöldvonal-zöldtippek


Konyha rovat

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286787775_51.jpg

     
Nőkről nőknek,-női titkok
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286821722_40.jpg

     
Ősi titok tudók
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288277744_60.jpg

     
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288682157_06.jpg

     
Lelkünk- Temploma
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288169823_80.jpg

 

     
Lélek-patikája
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287051287_19.jpg

     
Párkapcsolat
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774826_37.jpg

     
Anyaság
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896243_08.jpg

     
Gyermekeink
     

     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896154_73.gif

     
- Gyermekpszichológia
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289374763_33.jpg

     
A NŐ és a FÉRFI
     
Blog Plusz,- Vegyes rovat
Friss bejegyzések
2011.05.04. 18:07
2010.11.12. 21:36
2010.11.12. 21:13
2010.11.12. 21:07
2010.11.05. 16:00
2010.10.27. 13:23
2010.10.19. 17:21
2010.10.19. 17:18
2010.10.19. 17:03
Friss hozzászólások
     
Pontos idő
     
Hirdetőfal
     
Ahonnan látogatják az oldalt

 

     
Tartalom

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!