aranyasszony

  Kedves Olvasók! Szeretettel várom Önöket a MAGYAR LEÁNYOK ASSZONYOK és a
MAGYAR NŐK2 oldalamra, ahol folytatom bejegyzéseimet, írásaimat.
Áldásos napokat kívánok Mindenkinek!
 

 

 

 

 

 

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286803856_40.gif

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Köszöntelek
     
Hírlevél írásaimról
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     

http://www.magyarnok.eoldal.hu/img/picture/411/mariamagdolna.jpg

     
Megszentelt Női Tér
     
ÚJ ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
NŐI Erő

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288455552_09.jpg

 

     
Szakrális nő
     
Szív csakra - anya-gyermek kapcsolat

 

     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286794156_27.jpg

     
Fűben, fában orvosság,-Ősi gyógymódok
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288435872_10.jpg

     
Otthon melege- Lakáskultúra
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286775227_00.gif

     
- Ünnepek, események
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287052112_80.jpg

     
Mit tegyünk, hogy szépek legyünk
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055013_64.jpg

     
Divat
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055352_41.jpg

     
Süssünk, főzzünk
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055663_56.jpg

     
Kézimunka
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774602_58.jpg

     
Női praktikák
     

Járj piacra

Takaríts tisztítószerek nélkül

 


//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289807426_56.jpg

     
Húzz egy kártyát
     
Látogatók száma
Indulás: 2010-10-10
     
További oldalaim
     
- Mérgező tisztaság helyett természetes praktikák

Tiszta konyha, csillogó edények, makulátlan fürdőszoba, baktériummentes mellékhelyiség, fényesen csillogó bútorok, műillatú mosott ruhák… de milyen áron?
Reklámok százai hirdetik a jobbnál jobbnak kikiáltott különféle tisztító-, fertőtlenítő-, mosogató-, és mosószereket, a lehetséges „mellékhatásokról” azonban hallgatnak.
Bár a kemikáliák otthonunkat ragyogóvá teszik, közben szennyezik a környezetet, és egészségünket is károsítják a bőrön át felszívódva, vagy belélegezve. Akár mérgezést vagy allergiás reakciót is kiválthatnak.
 
Mi van benne?
 • A lefolyótisztítók erős lúgok, a vízkőoldók pedig savak: maró hatásúak, a belőlük felszabaduló gázok máj- és vesekárosítók. Ha takarítás közben belélegezzük, köhögést, légzési nehézségeket, nyálkahártya-irritációt idézhet elő.
 • A legtöbb fertőtlenítő- és tisztítószer maró hatású hipót tartalmaz, melynek gőze belélegezve irritálja szemünket, torkunkat, orrunkat, hosszú távú használat mellett akár tüdőnk sérülésére is számíthatunk. Ráadásul, ha a hipó savval keveredik (például ha az erősebb hatás reményében vízkőoldóval megspékelve használjuk) mérgező klórgáz keletkezik, mely belélegezve erősen károsítja a tüdőt és a nyálkahártyát. Sok tisztítószer tartalmaz erősen mérgező formaldehidet, fenolt, krezolt, melyek belélegezve rosszullétet, fejfájást okozhatnak, ráadásul potenciális rákkeltő anyagok. Antibakteriális hatása miatt előszeretettel alkalmazzák a triklozánt a különféle fertőtlenítő- és tisztítószerekben (sőt, még egyes fogkrémekben és tusfürdőkben is megtalálható!) mely allergén, valamint vese- és májkárosító hatású. Mivel erős baktérium- és gombaölő, a rossz mikroorganizmusok mellett a jókat is kiirtja, ráadásul folyamatos használata egyre inkább ellenálló baktériumtörzsek kialakulását eredményezheti.
 • A mosogatószerek fő összetevői a felületaktív anyagok (tenzidek), zsíroldó szerek, foszfátok, színezékek, szintetikus illatanyagok. Mosogatás után kezünk kiszárad, kirepedezik, mivel a zsíroldó szerek feloldják a bőrön lévő védő zsírréteget is. Bőrünk ezáltal legyengül, így könnyebben felszívódhatnak a kórokozók, ráadásul zsírréteg hiányában a mosogatószerben lévő vegyi anyagok is könnyebben beszívódnak. Az arra érzékenyeknél ez allergiát, ekcémát is eredményezhet. A tenzidek (amelyek a felületek fényességét és a cseppmentes száradást garantálják) egy része öblögetés után is megmarad az edényeken, így gyakorlatilag vegyszert is eszünk mosogatás után. Mosogatás közben az erőteljes, szintetikus illatok belélegezve fejfájást, émelygést idézhetnek elő.
 • A legtöbb ablaktisztító ammóniát tartalmaz, mely gyakori belélegzés mellett károsíthatja májunkat és tüdőnket. Némely erőteljesen mérgező metil-alkoholt (metanolt) is tartalmaz, mely kis mennyiségben fejfájást, émelygést, hányingert okoz.
 • A mosószerben lévő fehérítő, foszfát, szintetikus illatanyagok, enzimek és egyéb adalékanyagok amellett, hogy erőteljesen károsítják az élővizet, különféle bőrpanaszokat és allergiát idézhetnek elő.
 • A mosáshoz használt öblítőkben lévő vegyi anyagok (pl. optikai fehérítők, szintetikus színező- és illatanyagok stb.) az érzékeny bőrűeknek és kisgyermekeknek allergiát okozhatnak. A ruha puhaságát és illatát garantáló adalékanyagoknak köszönhetően pedig jócskán csökken a textília nedvszívó képessége.
 
Kell-e kórházi sterilitás otthonunkban?
A steril tisztaság idealizált képét csak a média hiteti el velünk, vesszük is az agyonreklámozott termékeket, és mérgezzük vele a világot és magunkat is. A túlzott sterilitás azonban nem egészséges.
Egyrészt a folyamatos, erőteljes fertőtlenítés hatására a kórokozók egyre ellenállóbbá válhatnak, másrészt a túlságosan steril környezet hatására immunrendszerünk gyakorlatilag „elfelejti” a feladatát, egyenes utat engedve a különféle allergiás megbetegedéseknek.
Hiszen ha a kisgyermek ilyen környezetben nő fel, a még fejlődő immunrendszere nem találkozik a hétköznapi anyagokkal, szervezete nem edződik hozzá a különféle fertőzésekhez, ezáltal felnőttkorban jóval nagyobb eséllyel alakulhat ki allergia vagy asztma.
Persze nem kell, hogy piszkos legyen a lakás, de célszerű megtalálni az arany középutat, hisz nemcsak durva vegyszerekkel tarthatjuk tisztán otthonunkat. A nagyanyáink által is használt hagyományos, természetes tisztítószerekkel felvehetjük a harcot a kosz ellen, kímélve egészségünket és környezetünket.
 
Tisztaság mellékhatások nélkül – házi praktikák
Használjunk ecetet, szódabikarbónát, citromlevet, citromsavat, mosószódát!
 • Mivel az ecet kiváló fertőtlenítő, zsír- és vízkőoldó, fürdőszobánkat tökéletesen tisztántarthatjuk vele, sőt, még az ablakok és tükrös felületek pucoláshoz is kiváló. Fele-fele arányban vízzel hígítva érdemes használni.
 • A szódabikarbóna kiváló nedvszívó és szagtalanító hatású szer, ráadásul környezetbarát is. Tökéletes a hűtőszekrény szagtalanítására.
 • A vécét érdemes szódabikarbónával vagy vízzel hígított ecettel kisúrolni: ez a keverék tisztít, fertőtlenít és szagtalanít.
 • Elkerülhetjük a maró hatású lefolyótisztító használatát ha a lefolyót WC pumpa segítségével előbb alaposan kitisztítjuk, majd ecettel kevert szódabikarbónával feloldhatjuk a dugulást.
 • A vízkő eltávolítására tökéletes a gyenge természetes sav, a citromsav. Vízzel keverve fehérítő hatású, alkalmas fémek tisztítására. Különösen hasznos a kávé- és teafőző, valamint a vízforraló tisztán tartásánál, hiszen nem kell olyan sokáig öblögetni, mint például az ecetet, nem hagy zavaró utóízt.
 • Mosogatáshoz használhatunk ecetet vagy citromot, súroláshoz pedig kiváló a szódabikarbóna.
 • A kellemes illatú citromlé is hasznos segítség lehet a vegyszerek helyett: természetes savként jól tisztítja a fémet és oldja a vízkövet.
 • A bútorok tisztítására és ápolására tökéletes az olívaolaj, a lenolaj, a méhviasz és a citrom.
 • A krómozott felületek szépen megtisztíthatóak almaecettel.
 • A mosószóda (nátrium-karbonát) környezetbarát tisztítószer (olyan körfolyamatban állítják elő, melynek nincs káros mellékterméke), vízlágyító és zsíroldó hatású. Kiválóan helyettesíthetőek vele a foszfátos tisztítószerek: forró vízben feloldott mosószódával lesikálhatjuk a csempéket és a tűzhelyet. Ruhák mosásánál a szokásos mosószeradag harmadát helyettesíthetjük vele, sőt, szennyezett ruhák áztatásához is kitűnő.
 • Mosáshoz allergén öblítők helyett használhatunk vízzel hígított ecetet. Az így öblített ruhák puhák lesznek és élénk színűek maradnak.
 
Környezetkímélő tisztítószer
Ha tisztító- vagy mosószert veszünk, alaposan nézzük meg, hogy mit is választunk! Környezetünk és egészségünk védelme érdekében keressük a természetes hatóanyagú öko termékeket! Ügyeljünk arra, hogy mindenféle tisztító- és mosószerből csak a legkisebb elegendő mennyiséget használjuk!


Forrás:
www.vitaminsziget.com/cikk.php
Még nincs hozzászólás.
     

Átjáró MAGYAR NŐK oldalamra
MAGYAR NŐK 2 oldalamra
GYÓGYÍTÓ NAPJAIM, TANFOLYAMOK
//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287676854_82.gifZöldvonal-zöldtippek


Konyha rovat

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286787775_51.jpg

     
Nőkről nőknek,-női titkok
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286821722_40.jpg

     
Ősi titok tudók
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288277744_60.jpg

     
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288682157_06.jpg

     
Lelkünk- Temploma
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288169823_80.jpg

 

     
Lélek-patikája
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287051287_19.jpg

     
Párkapcsolat
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774826_37.jpg

     
Anyaság
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896243_08.jpg

     
Gyermekeink
     

     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896154_73.gif

     
- Gyermekpszichológia
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289374763_33.jpg

     
A NŐ és a FÉRFI
     
Blog Plusz,- Vegyes rovat
Friss bejegyzések
2011.05.04. 18:07
2010.11.12. 21:36
2010.11.12. 21:13
2010.11.12. 21:07
2010.11.05. 16:00
2010.10.27. 13:23
2010.10.19. 17:21
2010.10.19. 17:18
2010.10.19. 17:03
Friss hozzászólások
     
Pontos idő
     
Hirdetőfal
     
Ahonnan látogatják az oldalt

 

     
Tartalom

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******