aranyasszony

  Kedves Olvasók! Szeretettel várom Önöket a MAGYAR LEÁNYOK ASSZONYOK és a
MAGYAR NŐK2 oldalamra, ahol folytatom bejegyzéseimet, írásaimat.
Áldásos napokat kívánok Mindenkinek!
 

 

 

 

 

 

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286803856_40.gif

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Köszöntelek
     
Hírlevél írásaimról
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     

http://www.magyarnok.eoldal.hu/img/picture/411/mariamagdolna.jpg

     
Megszentelt Női Tér
     
ÚJ ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
NŐI Erő

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288455552_09.jpg

 

     
Szakrális nő
     
Szív csakra - anya-gyermek kapcsolat

 

     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286794156_27.jpg

     
Fűben, fában orvosság,-Ősi gyógymódok
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288435872_10.jpg

     
Otthon melege- Lakáskultúra
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286775227_00.gif

     
- Ünnepek, események
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287052112_80.jpg

     
Mit tegyünk, hogy szépek legyünk
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055013_64.jpg

     
Divat
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055352_41.jpg

     
Süssünk, főzzünk
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055663_56.jpg

     
Kézimunka
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774602_58.jpg

     
Női praktikák
     

Járj piacra

Takaríts tisztítószerek nélkül

 


//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289807426_56.jpg

     
Húzz egy kártyát
     
Látogatók száma
Indulás: 2010-10-10
     
További oldalaim
     
- Déméter, a benned élő anyaistennő

Déméter a termékenység, a bőséges aratás Istennője. Anyaként is tisztelték, elsősorban a termés, a termékenység anyjaként. Bőkezűsége, valamint lánya iránt érzett nagyfokú szeretetéről tett tanúbizonysága következtében, mái napig az egyik legkedveltebb alakja a görög mitológiának.
 

A sorozat célja, hogy mélyebb önismeretre tegyünk szert, melyet – többek között – emberi kapcsolataink nemesebbé tételére fordíthatunk. Ebben a részben arról lesz szó, hogy milyenek is azok a nők, akikben Déméter – a termékenység és az anyaság Istennője - dominál.

Az előző részben bemutatott Héra a sebezhető Istennők közé tartozik, csakúgy, mint Démétér és lánya, Perszephoné - mindhárman a hagyományos női szerepek archetípusait testesíti meg.  Héra a feleségét, Démétér az anyáét, Perszephoné pedig az anyja-lányáét. A sérülékeny Istennőket a mitológiai történetek szerint elnyomták, becsapták, mostohán bántak velük.
 

Eredete
Déméter Rheia és Kronosz másodszülött leánya, élete apja gyomrában kezdődött. Csakúgy, mint később Héra, ő is Zeusz felesége lett. Frigyükből csupán egy gyermek, Perszephoné (a következő részben róla lesz szó) született. A mítosz szerint Perszephonét Hádész, az alvilág Istene Zeusz tudtával elrabolta.  Lánya elvesztése miatti fájdalma mellé a Hádész iránt érzett gyűlölet, valamint a Zeusz iránti harag társult. Így elhagyta az Olümposzt és földi anyókának álcázva élt az emberek között, egy kisfiút nevelt. Ily módon minden egyéb kötelességét elhanyagolta, nem született, nem termett semmi, ezért Zeusz megpróbálta visszacsalogatni az Olümposzra. Déméter viszont csak akkor volt hajlandó megint ellátni feladatait az Olümposzon, ha lányát, Perszephonét visszakapja. Zeusz teljesítette kívánságát: anya és lánya találkozása határtalan örömmel járt.

Az archetípus jellemzői
Déméter, az anya őstípusa. Gondoskodik a test és a lélek táplálékáról. Más Istennők is anyává váltak (Héra és Aphrodité), viszont nekik nem a gyermekükkel való kapcsolatuk volt az elsődleges. Ő a legbőkezűbb Istennő. Az archetípus biológiai értelemben is a teherbe esésre, szülésre és szoptatásra késztet. A típus minden körülmények között megtartja magzatát, még akkor is, ha a körülmények ellene szólnak. Egyszerűen képtelen elvetetni, mert legerősebb ösztönén tenne erőszakot. Tanulmányait is abbahagyja ilyen esetben, vállalva annak minden ódiumát. Tulajdonságai közül egyik legjellemzőbb az állhatatosság, a kitartás, bármilyen helyzet adódik, makacsul képviseli gyermekei érdekét.  

A földi Démétér
Kapcsolataiban adakozó, segítő, gondoskodó. A szűkölködőknek megadja, amire vágynak: kérés nélkül tudja, mikor jön jól egy baráti ölelés, egy jó szó, vagy bárminemű támogatás. Ha megjelenik bárhol, azt sugallja: gyere anyához, ha szükséged van segítségre. Jellemző rájuk, hogy erősek, határozottak, megbízhatóak, gyakorlatiasak, de ugyanakkor érzelemmel tesznek mindent. Nézeteihez, véleményéhez kitartóan ragaszkodik. Elsősorban anyaságra vágyik, ha ez megvalósul, elégedett az életével.

A nőkkel való kapcsolata
Nem száll ringbe a férfiak megszerzéséért, de a karrierért sem harcol. Nem irigy, féltékenységet legfeljebb gyermekek miatt érez. A gyermektelen Démétér alacsonyabb rendűnek érzi magát egy olyan kortársa mellett, aki már anya. Ha nem lehet gyermeke, irigyli azokat, akiknek könnyedén megy a fogamzás. Keserűséggel gondol azokra, akik megszakítják terhességüket. Véleményük szerint a feminizmus leértékeli az anyaságot, viszont egyetértenek azzal, hogy a gyermekek és a nők ellen elkövetett bántalmazás és erőszak ellen fel kell lépni. Szoros barátságokat kötnek. Gyakori, hogy egy időben, egy kórházban szült nők örök életre szóló barátságot kötnek.

Szexualitása
Démétér számára a szex nem túl lényeges, annak ellenére, hogy érzelmes, meleg, szerető lény, igen nőies, de nincs benne sok erotikus késztetés. Inkább becézgetni, ringatni, simogatni szereti párját, mint szeretkezni vele. Nem is kimondottan szexis, inkább dajkaszerű, puritán az öltözködése, akárcsak ő maga. A házasélet nem különösebben élvezetes számára, inkább a férj vágyainak kielégítéseként közelíti meg: gondoskodás, adakozás. Előfordul, hogy a szoptatás nagyobb testi örömöt okoz, mint a szeretkezés.

 
Déméter mint feleség, mint anya és mint érző nő

 

Házassága
Inkább azért megy férjhez, hogy gyermekeinek törvényes apát szerezzen. Maga a kapcsolat, a házasság nem olyan fontos, mint Hérának. Ha Démétér férjhez megy, érdemes lenne Héra és Aphrodité őstípusát is megidéznie. Mivel sok férfi vonzódik anyás nőkhöz, nem ő választ, hanem őt választják. Azok a férfiak, akiket a Héra vagy Athéné típusok észre sem vesznek, biztosak lehetnek abban, hogy Démétérre számíthatnak. Démétérre vadásznak azok a férfiak is, akik olyan lányt szeretnének feleségül venni, mint a drága jó mamájuk – azok, akik még mindig teljes gondoskodást igényelnek: a feleség tegye eléjük az ételt, vegye meg a zoknit, rakjon rendet az asztalukon, kérjen időpontot az orvosnál, stb.

Kapcsolata férfiakkal
Nem szükséges a kiszemelt férfinek vagy barátnak sikeresnek lennie, mint Athéné vagy Héra esetében. Sőt, ha az őstípus erősen dominál, léptelenek nemet mondani a léhűtőknek, akik könnyen behálózzák őket, természetesen rengeteg ilyen férj is akad. A Déméter nő – csirkefogó férfi viszony tulajdonképpen egy anya-fiú kapcsolatként fogható fel. Az utóbbi érzelmi intimitásra és hálára képtelen. Asszonya nagylelkűségét észre sem veszi. Szükségleteit felnagyítja, nagylelkű Démétér reakciókat provokál. A pár ily módon egymás reakciót erősíti, de az évek során Démétér érzelmileg kimerülhet, a pénztárcájáról nem is beszélve.

Démétér, az anya
Minden vágya, hogy gyermeke legyen, ezért a gyermek hiánya biztosan megviseli, ellentétben Artemisszel vagy Athénével, akik pompásan megvannak gyermekek nélkül. Az állítja magáról, hogy kiváló anya, és ez általában meg is felel a valóságnak, viszont némelyik a tipikus rátelepedő anya. Ha gyermekei őt okolják nehézségeikért, Démétérben kétségbeesés és zavartság keletkezik. Nem érti, hogy miért nem méltányolják áldozatosságát. Gyermekei minden bajáért magát okolja, mert szilárd meggyőződése, hogy neki kell minden problémától gyermekeit megóvni. Az igazi gond ott kezdődik, ha ez a védelem akkor is működik, mikor a gyermeknek már le kellett volna válnia, de nem elég erős, hogy megtegye. Ilyenkor a gyerek az anyja árnyékában él felnőtt korában is, házastársa nem kis bosszúságára.

Pszichés zavarok
A mitológiai történethez visszakanyarodva: mivel nem tudta megakadályozni gyermeke elrablását, sem azonnali visszaszerzését – alávetették a férfiak akaratának, hagyták szomorkodni, mély depresszióba zuhanni. A földi Démétérekkel is hasonló a történet: rászedés, kihasználás, elnyomás, majd ennek reakciójaként dührohamok és depresszió.

A fejlődés útjai
Kellő önismeret hiányában nem veszi észre, ha másnak terhére van: „csak neked akartam jót”, „én csak segíteni akartam”. A gondoskodó részvétet, ami könnyedén feléled benne mások iránt, olykor inkább maga felé kellene fordítania. Meg kell tanulnia nemet mondani, ha környezete nem bánik vele megfelelően.

A sorozat előző részei:
A Hesztia nő, akivel a szeretkezés áhitatos szertartás>>>
Házasság hozó Héra hölgyek>>>

A sorozat következő része>>>

Révész Márta
 
http://www.harmonet.hu/psziche/15292-termekeny-szex:-demeter,-a-benned-elo-anyaistenno.html?page=2


 

 

 

  

     

Átjáró MAGYAR NŐK oldalamra
MAGYAR NŐK 2 oldalamra
GYÓGYÍTÓ NAPJAIM, TANFOLYAMOK
//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287676854_82.gifZöldvonal-zöldtippek


Konyha rovat

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286787775_51.jpg

     
Nőkről nőknek,-női titkok
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286821722_40.jpg

     
Ősi titok tudók
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288277744_60.jpg

     
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288682157_06.jpg

     
Lelkünk- Temploma
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288169823_80.jpg

 

     
Lélek-patikája
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287051287_19.jpg

     
Párkapcsolat
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774826_37.jpg

     
Anyaság
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896243_08.jpg

     
Gyermekeink
     

     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896154_73.gif

     
- Gyermekpszichológia
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289374763_33.jpg

     
A NŐ és a FÉRFI
     
Blog Plusz,- Vegyes rovat
Friss bejegyzések
2011.05.04. 18:07
2010.11.12. 21:36
2010.11.12. 21:13
2010.11.12. 21:07
2010.11.05. 16:00
2010.10.27. 13:23
2010.10.19. 17:21
2010.10.19. 17:18
2010.10.19. 17:03
Friss hozzászólások
     
Pontos idő
     
Hirdetőfal
     
Ahonnan látogatják az oldalt

 

     
Tartalom

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!