aranyasszony

  Kedves Olvasók! Szeretettel várom Önöket a MAGYAR LEÁNYOK ASSZONYOK és a
MAGYAR NŐK2 oldalamra, ahol folytatom bejegyzéseimet, írásaimat.
Áldásos napokat kívánok Mindenkinek!
 

 

 

 

 

 

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286803856_40.gif

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Köszöntelek
     
Hírlevél írásaimról
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     

http://www.magyarnok.eoldal.hu/img/picture/411/mariamagdolna.jpg

     
Megszentelt Női Tér
     
ÚJ ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
NŐI Erő

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288455552_09.jpg

 

     
Szakrális nő
     
Szív csakra - anya-gyermek kapcsolat

 

     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286794156_27.jpg

     
Fűben, fában orvosság,-Ősi gyógymódok
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288435872_10.jpg

     
Otthon melege- Lakáskultúra
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286775227_00.gif

     
- Ünnepek, események
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287052112_80.jpg

     
Mit tegyünk, hogy szépek legyünk
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055013_64.jpg

     
Divat
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055352_41.jpg

     
Süssünk, főzzünk
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055663_56.jpg

     
Kézimunka
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774602_58.jpg

     
Női praktikák
     

Járj piacra

Takaríts tisztítószerek nélkül

 


//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289807426_56.jpg

     
Húzz egy kártyát
     
Látogatók száma
Indulás: 2010-10-10
     
További oldalaim
     
- Hol van a nők méltósága ma?

 
Hol van a nők méltósága ma?A női méltóság sajátossága valójában a harmónia.
Úgy érzem, a nő - épp a közösséget, családot összetartó erejével, kapcsolatépítő gesztusaival - mindig az alakulni tudás, az alkalmazkodás és ezáltal a harmóniateremtés eszközeként "működött", amikor jól működött - mondja Zöldy Pál magatartás-kutató.
Úgy gondolja, hogy napjainkban nem működik olyan jól?
- Elveszett a család környezete. Nagyon meg van hámozva ez a mag: hiányzik a gyümölcsnek a húsa - a rokonok, a kapcsolatok. Hajtogatjuk, hogy a család a társadalom alapsejtje, de nagyon védtelen és törékeny ez a kis alapsejt, különösen úgy, hogy a nő a családban "ki van szolgáltatva" a férjének - a férj pedig a feleségének: nincsenek külső megerősítések. Csak ők ketten "súrolják" egymást. Az emberi életkor határa kitolódott, hosszú ideig tarthatnak a házasságok. Nem készültünk föl erre, nem jól kommunikál sok házaspár, a nők egyre több férfias vonást vesznek föl.
Önök hogyan élik meg egymás kiegészítő voltát a családban?
- Az én feleségemben is vannak ambíciók, amelyek a külvilág felé vonzzák őt. Nagyon fontos volt számunkra, hogy elmondhassa, és beszéljünk arról, hogy neki erre igénye van. Azért, hogy önigazolásként ne hozzon létre egy olyan vákuumot, amelyben neki el "kell" mennie dolgozni, mert "nem elég az egy kereset". Alkalmas az egykeresős családmodell ma, csak éppen nem kell túl magas igényeket támasztani. Úgy látom, a legtöbb családban ott az egyik fő probléma - és nálunk is így lett volna -, ha a férfinak sértődöttségbe kell vonulnia, "mert ő nem elég, kevés, nem megfelelő, s lám, a feleségének kétszer-háromszor annyit kell vállalnia" - és máris vert helyzetben van a férfi, akinek egyébként a nőt kellene segítenie. De hát hogyan segítse, ha ő a gyenge? Hogyan legyen gyengéd, ha a nő az erősebb?


Zöldy Pál: Hogyan legyen gyengéd
a férfi, ha a nő az erősebb?

Van-e jó megoldás e probléma orvoslására?
- Úgy látom, hogy a férfinak nagyon nagy szüksége van arra, hogy férfiaktól kapja meg az elismerést, és a nőknek, hogy nők dicsérjék meg. A férfiaknak hiányzik a riválisoktól kapott elismerés - hiszen a felesége nem ellenfél. A probléma akkor jelentkezik, amikor a feleségtől akarom megkapni ezt a dicséretet. Ő nem tudja megadni, mert ő a szövetségesem. Igazi értéke annak az elismerésnek van, amit egy ellenfelemtől, riválisomtól kapok. Ha a feleségemet kényszerítem az elismerés kimondására, akkor két lehetőség adódik. Amennyiben megadja nekem, akkor egy idő után anyám szerepét játssza, a férfi pedig gyereksorba süpped vissza. Egy idő után talán el is válnak, mert azt mondja a férfi: nekem egy nő kell, és nem még egy anya! A feleség is elhagyja a férjét, azt mondván, hogy nekem így eggyel több gyerekem van... A másik lehetőség, hogy állandó harc és küzdelem van férj és feleség között, mert a nő azt mondja: én nem az anyád vagyok, nem adhatom meg neked ezt az elismerést! A férfi meg azt éli meg, hogy a feleségének soha sincs egy jó szava sem hozzá. Mindig csak újabb és újabb eredményeket akar belőle kisajtolni. Így magukra maradnak az emberek. Ilyenkor menekülnek például a nevelésbe, szülő-gyerek szövetségek alakulnak ki. Ezzel szemben én úgy gondolom: a férfiaknak legyen férfiközösségük, ahol férfinyelven megbeszélhetik problémáikat. Ugyanígy a nőknek is szükségük lenne arra, hogy akár kortársaikkal, akár idősebb nőkkel megbeszéljenek bizonyos kérdéseket.
Ez azután minden bizonnyal visszahat a családra, a gyermeknevelésre is...
- A közösségek abban segíthetnek, hogy leveszik egymásról azt a két egymásnak préselt embert. Ha engedünk e szoros köteléken, akkor a férfi és a nő szuverén emberként létezhet a családban, úgy, ahogyan annak idején találkoztak. Ez nagyon fontos a gyerekek számára, akik nem azt látják, hogy a szülők harcok sorozatában élnek, hanem azt tapasztalják meg, hogy apjuk és anyjuk két önálló lény, akiknek közös ügyeik vannak, és szeretik egymást, de néha egyeztetniük kell.
Férfi és nő élete, személyisége folyamatosan változik. Lelki fejlődésüknek milyen állomásai különböztethetők meg?
- Richard Rohr, Amerikában élő ferences szerzetes - aki sokat foglalkozott antropológiával, ezen belül is a férfi-női szerepekkel - leírja a férfi és a nő útját, lelki fejlődését, amelyekben szakaszokat különböztet meg. Az első a fájdalom és a kiszolgáltatottság méltósága, amely a nő korai szakasza egészen a beavatásig. Amikor ezt el tudja fogadni, akkor valójában a türelem válik számára fontossá, a spirituális beállítottságot itt nyeri el. Megértő lesz, és ragaszkodni kezd a kapcsolatokhoz, mivel azt éli meg, hogy nem ő irányítja a dolgokat, hanem része egy nagyszabású történetnek. Fontos az, hogy amikor ő vérzik, akkor egészen mást él meg, mint a fiúk. A fiúknál a vér a halál, az ölés jele, a nők számára az életé. Amikor a nő huszonévessé válik, akkor a nyitottság méltóságát kapja meg. Ekkor már kialakul az önazonossága, már elfogadta magát. Ugyanakkor látja, hogy mennyi hatás éri őt, és azt ő mind integrálni tudja, belsővé tudja tenni, el tudja viselni a jót, a rosszat, és érzi, hogy ő nagyon fontos eszköz. Ezektől az évektől kezdődik a nő első virágkora, amikor eljut az anyaságig, részt vesz a teremtésben. Ebben benne van a növekedés méltósága, amikor kincseket gyűjt, ellentmondásokon mereng, mert nem érti a dolgokat: a szeretet, a magányosság, a veszteség és az elengedés mind nagyon fontos fogalmak lesznek az életében. A nő közvetlenül tapasztalja meg, hogy mi az a Teremtés. A férfinak ez nem adatik meg. Ide tartozik még a test, a fizikum méltósága: az anyaság révén a nő mélyen "átéli" a szervei működését, részeit: mint szolgálatot. Ha ezt mind komolyan tudja venni, a mindig jelen pillanatot, azt, amit nem lehet félremagyarázni. Amikor gyerek születik, egy gyereket vár az ember, ez gyönyörű dolog, és a nő ezt végigviszi. A testében hordja az életet."...a nőknek is szükségük lenne arra, hogy akár
kortársaikkal, akár idősebb nőkkel megbeszéljenek
bizonyos kérdéseket." - Képünkön a Zöldy Pál által
szervezett egyik önismereti "férfisátor" résztvevői
E folyamatban mi jelent újabb nagy fordulatot?

- Az a "pillanat", amelyet sokan ismerünk már, akik elhagytuk a negyvenedik évet: a döbbenet az Élet Delén, amikor férfiak-nők egyaránt rájövünk, hogy "én tulajdonképpen nem is ezt akartam". Nem ez volt, amiről álmodtam... Ez az élet közepének krízise. A női méltóság itt épp a bánat elfogadása; az értékelés méltósága, hogy szembe tudjon nézni a dolgokkal. A belátás méltósága: ezt vállalom... ennyire futotta... ilyen magasságig vagy mélységig tudtam eljutni... Ha jól hordta ki ezt a krízist, igazából ezután jön a nő életében az erő méltósága, mert ilyenkor pozitív értelmű keményedés, erősödés következik. Határozottabbakká, nyugodtabbakká válnak, letették a biológiai terhet... Fölnevelték a gyerekeket... Nagyon sok nő beleragad az anyaszerepbe, és nem mer kilépni belőle. Pedig ez a gyereknek is egyre kellemetlenebb: "Hát már fölnőttem, hagyjál engem békén!" De azért az anya ott sertepertél körülötte, ahelyett, hogy saját életéhez fordulna, hiszen már teljesítette gyönyörű feladatát - most már ő jön... Értelmezni tudja az életét, visszatekinthet, és megkapja az erőt. Az erős nők azért méltóságteljesek, mert ugyanazt az erőt kapják meg, amelyet a férfi már tizenhat éves korában. De a nő annyi szenvedésen és nehéz helyzet elfogadásán megy keresztül életében, hogy nála addigra megtisztul, pozitív lesz ezeknek az erőknek a használata... Ez az "életerős" nő nagyon fontos mintakép, ugyanekkor a párja jó esetben ekkorra "meglágyul", megszelídült férfi lesz... Ha ezek a folyamatok, állomások összecsengenek, találkoznak a házasságban, akkor nagyon meghitt kapcsolatuk lesz, és gyönyörű éveket töltenek együtt... Ehhez persze az is kell, hogy a férfi a maga útján ugyanúgy kihordja az ő egészen más kríziseit...

Mi következik a nő életének utolsó szakaszában?
Amikor a nő - a bűnbánat és megbocsátás szűrőin áthaladva - eljut az "öreg szüle" méltóságára: megenged, mesél, segít, ha kell, vezet, ha kell, követ. A "Nagy anya" válik belőle, akit ma félreteszünk - a nagyanya a mai embernek már nem kell - pedig ő nagy anya! Az anyánál "följebb" van. Ő már sokat tud... Ő már mindent tud.

 
 
 
 
 
Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
     

Átjáró MAGYAR NŐK oldalamra
MAGYAR NŐK 2 oldalamra
GYÓGYÍTÓ NAPJAIM, TANFOLYAMOK
//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287676854_82.gifZöldvonal-zöldtippek


Konyha rovat

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286787775_51.jpg

     
Nőkről nőknek,-női titkok
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286821722_40.jpg

     
Ősi titok tudók
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288277744_60.jpg

     
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288682157_06.jpg

     
Lelkünk- Temploma
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288169823_80.jpg

 

     
Lélek-patikája
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287051287_19.jpg

     
Párkapcsolat
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774826_37.jpg

     
Anyaság
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896243_08.jpg

     
Gyermekeink
     

     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896154_73.gif

     
- Gyermekpszichológia
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289374763_33.jpg

     
A NŐ és a FÉRFI
     
Blog Plusz,- Vegyes rovat
Friss bejegyzések
2011.05.04. 18:07
2010.11.12. 21:36
2010.11.12. 21:13
2010.11.12. 21:07
2010.11.05. 16:00
2010.10.27. 13:23
2010.10.19. 17:21
2010.10.19. 17:18
2010.10.19. 17:03
Friss hozzászólások
     
Pontos idő
     
Hirdetőfal
     
Ahonnan látogatják az oldalt

 

     
Tartalom

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******