aranyasszony

  Kedves Olvasók! Szeretettel várom Önöket a MAGYAR LEÁNYOK ASSZONYOK és a
MAGYAR NŐK2 oldalamra, ahol folytatom bejegyzéseimet, írásaimat.
Áldásos napokat kívánok Mindenkinek!
 

 

 

 

 

 

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286803856_40.gif

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Köszöntelek
     
Hírlevél írásaimról
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     

http://www.magyarnok.eoldal.hu/img/picture/411/mariamagdolna.jpg

     
Megszentelt Női Tér
     
ÚJ ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
NŐI Erő

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288455552_09.jpg

 

     
Szakrális nő
     
Szív csakra - anya-gyermek kapcsolat

 

     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286794156_27.jpg

     
Fűben, fában orvosság,-Ősi gyógymódok
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288435872_10.jpg

     
Otthon melege- Lakáskultúra
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286775227_00.gif

     
- Ünnepek, események
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287052112_80.jpg

     
Mit tegyünk, hogy szépek legyünk
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055013_64.jpg

     
Divat
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055352_41.jpg

     
Süssünk, főzzünk
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055663_56.jpg

     
Kézimunka
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774602_58.jpg

     
Női praktikák
     

Járj piacra

Takaríts tisztítószerek nélkül

 


//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289807426_56.jpg

     
Húzz egy kártyát
     
Látogatók száma
Indulás: 2010-10-10
     
További oldalaim
     
- Korunk feladata a nõi és férfi szerepek megélése

 

 

2. Növekvõ Hold - A kitáguló Nõ
Korunk feladata a nõi és férfi szerepek megélése
 
 
Hogy mesélsz a végtelenrõl,
ha nem ácsolsz ablakkeretet,
melyen át szemléled?!

Nemi pólusok
Manapság a párválasztás és párkapcsolatok fenntartása legalább akkora nehézségekkel járó folyamat, mint egyokor a családok közötti hatalmi viszonyok rendezése és érdekházasságok kiforralása. A családmodellek ezer és ezer új fajtájáról hallhatunk, a gyermekek nevelésére, fejlesztésére is számtalan, lépésrõl-lépésre kidolgozott módszer áll rendelkezésünkre. Sõt, látjuk már ezek mögött az egyént, a fejlõdõ személyt, érdekeit, hogy öröme kell ahhoz, hogy családjában, munkájában részt vehessen, eredményesen szerepelhessen. A rendszer mégis elvész. Az elevek kapcsolódás nélkül lebegnek a levegõben.
A nemek harca nem csupán egy közhely, hanem tényleges, létezõ folyamat. Olykor talán nem is tudatos egy-egy kapcsolatban, de gondolkodásmódunk kölönségei miatt ezer és ezer felületen kél feszültség, surlódás. Na nem csak valami frusztráló érzés ez a feszültség, ez egyben maga a vágy, a másik megismerésére, csodálatára, birtoklására.
A felgyorsuló társadalmakban nem csak az élettani folyamatok, a napi teendõk tempója változik, hanem az alapvetõ beidegzõdések is megváltoznak. A megszokott családmodelltõl mára már - sajnos vagy sem - nagy mértékben eltértünk. Korunk feladata, hogy ebben a pezsgõ életben is megtaláljuk szerepeinket, egy átalakult dinamizmusú világban is kiteljesítsük az egyént - legyen férfi vagy nõ -, ugyanakkor az egyén ne veszítse el a rendszert, ne váljon a Vízöntõ kor sajátosságának martalékává, ahol az egyén imádata áll mindenek felett, és elveszítjük a nagy egésszel való kapcsolódási pontjainkat.
De hogy mi is ez a harc? Mit jelent nõnek vagy férfinek lenni és miért fontos megélni nemi jellegünket? A nemi jelleg 2 éves korban kezd kialakulni, elõször csak a nevek mögött rejlõ pólusokat kutatjuk
- Eszter kislány, Pisti fiú. A test felfedezése csak ezután kezdõdik meg. Mégis mire az óvodába kerülünk már tisztában vagyunk különbségeinkkel, és a még oly' érthetetlen tabukkal. De alapvetõ elem, érezzük, hogy ez így helyes. Egy másik nemû barát valahogy sokkal kivételesebb, sokkal különlegesebb. Honnan ered hát ez az ösztönös felosztás?

Keletre tekintve
A keleti filozófiai és vallási rendszerek csodája, hogy nem csupán elvont fogalmakkal diskurálnak, hanem a mindennapi életre vonatkozóan is tanácsokkal látnak el. A jobban ismert Tao te King és a benne leírt családmodell mellett fontosak a Védák, amelyek úgynevezett kalpaturukánt mindent kielégítõ "csodafaként" mûködnek. Érzékkielégítõ irodalmi alkotás, vallásos elveket alakító, és a napi kötelességeket is egyértelmûen bemutatja. Kínában a nõi férfi szerepek mikéntjeire a lehetõ legkiválóabban a jin-jang szimbólum mutat rá. A teremtéstörténet szerint eredetileg létezõvé vált a Semmi, melyet üres körrel jelöltek, ez a tökéletesség, Isten szimbóluma. A világ, a látható létezõ világ viszont, hogy érzékelhetõ, felfogató legyen, a viszonyítások rendszerében mûködik. Pólusossá, két pólusúvá vált. A sötét és világos egymáshoz mérten nyernek értelmet. A világos vagy jang mag az Ég, a ég isten, a sötét, vagy jin a Föld, vagy Földanya. A kettõ dinamikus egészként simul egybe a körben. Görbe, állandó változást kifejezõ vonallal. Határukon születik meg a harmadik világ: az ember.
A szimbólum nem csak természet egészére érvényes, hanem az emberben magában is szerepel, családjában és párkapcsolataiban. A két fél formájában és méretében megyezik, csupán a színe különbözik, mert hogy hasonlók vagyunk ám mégis különbözõk. A szimbolikus kinyilatkoztatásra egyértelmûen szükség van. Hiszen a fejlõdõ birodalmak, az érett, egész társadalom alapja a család, a pár. Ahogy a védikusok mondják: a nõk erkölcsössége, hogy megfelõ utódokat neveljenek. Ezért is illeti a nõket, leendõ anyákat mérhetetlen tisztelet. A nagyvilág egyensúlyában a család tökéletessége is benne foglaltatik. A harmonikus párkapcsolathoz azonban ennél több kell. Nem megy varázsütésre. Az egyén magabiztossága, tökéletesedésének vágya, az egyén biztos és helyes szerepvállalása kell, vagyis helyenkénti önfeladása. Önmagunk tökéletesítése...
Mindegy miként, a színházmûvészetben, izzó vasat kovácsolva, úrként, vagy vizet hordva szolgaként, de megtalálva azt a pontot, ahol önmagunk vagyunk.

Jin vagy jang uralma
A legtöbb esetben e mozgékony világban valamely erõ felülkerekedik a másikon. A harmonikus verzióban a felülkerekedõ tiszteli a gyengébbiket, maga az uralom azonban elkerülhetetlen. Az egyensúly akkor bomlik meg, amikor a két erõ egymás nélkül akar mûködni, érdekbõl, félelembõl.
Nincs visszalendülési lehetõség. Az erõk harca olyan, mint egy hinta, ha a hinta elõrelendülve mereven megáll, az már nem e világ törvényeinek engedelmeskedik, elvész a gravitáció. Ez már természetellenes.
A jin uralma a feminizmus. Nõietlen nõk kora, kihûlt otthonok, amikor a nõk alapvetõ feladataikat teherként, nehézségként, esetleg megalázó, bizonytalan élethelyzetként élik meg. De vajon okolhatók ezért?
Vajon a szinglik korában nem kellene megismerni inkább ezek valódi okát? A bizonytalanság, az évszázados elnyomás teszi a nõket rendezetlenné, félelemmel telivé. És viszont? Vajon a szigor és korlátok nélkül valóban vállaljuk kötelezettségeinket? Ahogy Osho mondja, a nõkben már eleve bennük a félsz, hiszen gyengeségükkel visszaélhetnek, testi szinten, vagy az anyagiak terén. Esetleg egyenesen gyermekeiken keresztül. Viselkedésükben mintha ott rejtõzne a tudattalan bosszú.
A feminizmus megszületése tehát a jang uralmának köszönhetõ, a férfiuralomnak, ahol a nõkkel való egyenrangúság fel sem merülhet.
Mégis kényszerû ez az elnyomás. A két õserõ tehát váltogatja egymást uralmán. Hogy melyik volt elõbb, tyúk tojás probléma.
Ha ki akarunk kerülni e feszült folyamatból nem elég mindig a soronkövetkezõ állapotig továbblendülnünk, de nem is állhat meg a hinta, mert a mozdulatlan, megmerevedett állapot tagadja az életet.
Mozgó mozdulatlan - kelet talán érthetetlen tanítása. A meg nem szûnõ mozgásban látni kell az egynsúlyt, a tiszteletet. Jin és jang tökéletes harmóniájában ott a kimondatlan, hogy egymás nélkül nem létezhetnek. Ennek beismerése a valódi bölcsesség.
A nõ nem csupán Befogadó, õ maga lehet kreatív alkotó jellegû. Magjában ott hever a jang, az a kis fehér kör, és fordítva, a férfi nem csupán Alkotó, egymásból születnek. De e szimbólum a Jungi személyiségtípusnak is kiváló tükörképe, személyünk, nemiségünk mögött ott rejlik az ösztön-én, mely velünk ellentétes nemû, magvunkban tehát az ellentétünket hordozzuk. Ahhoz, hogy a kép teljes legyen, ahhoz, hogy megállíthatatlanul körben foroghasson e jelkép, hogy folytonos egymásba alakulás legyen, tánc és nem véres hadakozás, fel kell ismerni önmagunkat, részt kell vállalnunk. Ahhoz, hogy tökéletes körré váljunk párunkkal, engednünk kell ott, ahol õ kitejesedik, kiterjed. Hatalom és alázat váltják majd egymást, de kifelé mint azt az atomoknál jól láthatjuk neutronok, semlegesek leszünk. Önmagunkban elegendõk.
Ekkor megszûnik a kifelé kacsintgatás, az állandósuló fájdalmat lágy mélabúból fakadó eufória váltja, az érzések oda-vissza alakulása azonban többé nem okoz problémát. Ha az ember nem képes megélni szerepét, akkor nem csak önmaga siklik ki, hanem túlbillenve szerepén a másik is kibillen, a két erõ szétfolyik.
 
Kultúrális ellenpólusok
Nyugat rohanó világában a számtalan kötelesség mellett talán azt gondoltuk ezek a dolgok maguktól kialakulnak.
A párválasztás mindenkinek a maga dolga. Nincs mit tanulni ezen, magától fogan meg az igény és alakul ki a nagyvilágban helyünk. A fejlõdõ országokban azonban a családok sorra széthullanak. A Kelet ugyanúgy elférfiasodik. Ám az egyensúly megõrzésének érdekében születtek ellenpontok. Japánban a gésa kutúrának nagy hagyománya van. Ma a gésák már a szexualitás szimbólumai. Elég csak egy ineternetes keresõbe bepötyögni e szót, a fogalomszótárakban a szexualitás témakör alatt találhatjuk meg. A gésa szó jelentése eredetileg: mûvészetekkel élõ, szép személy. Kezdetben csak féfiak lehettek gésák. Idõvel nõk is beléphettek közéjük, professzionális szórakoztatók - mondják. Hogy a mûvészetek értõirõl mára egy téves kép alakult ki - sokan egyszerûen hagyományos viseletet hordó prostituáltaknak tartják õket - ez is csak az igényt mutatja. Ebben a világban csupán így van rájuk szükség, tudatlanságunkban, és igen, egyesek talán meghasonultak ezért, az életbenmaradásért. Ennek ellenére a gésák a tökéletes nõt képviselik, jint, a nõideált. A tárgyalásokon, teaszertartásokon nem vehettek részt asszonyok. A háziasszonyt, a feleséget önmaga ideálképe képviselte, a gésa - amivé bensõjében az asszony maga is válni szeretett volna. A családanyát õ helyettesítette. Azok a lányok, akikben megvolt az erõ, megvolt az elhivatottság talán kivételezett helyzetbe kerültek, de szigorú rendszert tartottak. Szigorú szabályok, testi és lelki korlátok között végezték kötelességeiket. Talán nem felelõtlen azt állítani, hogy e szerepkör megtanulása eredményesebb volt, mint nyugaton. A tudást példákból az életbõl lesték el, idõsebbektõl. Az erkölcsöt nem sulykolták, másképp neveltek, természetes példákkal járultak elõ.
Két fõ típusuk a maiko ('tánc asszonya') és a geiko ('mûvészet asszonya'). Elég lefordítanunk e kifejezéseket, és láhatjuk, hogy ezek a nõk alkottak, mûvészettel, teremtéssel foglalatoskodtak.
Nõiségünk megélése tehát nem feltételezi az anya-rabszolga szerepet, amely a monoton teendõktõl képtelen eltérni. Mégis talán ez az erõs félreértelmezés vezetett oda, hogy a nõi szerep automatikus alárendeltséget jelentett.


Jin és jang harmóniája
Az ideális kapcsolat és béke megtalálása bölcsességet és a világ ismeretét követeli. Egymásba csavarodó ciklusok, egymásba kapaszkodó makro-, és mikrokozmosz. A változtatás lehetõsége bennünk rejlik, a gondolatainkban.
Kik vagyunk? Miként tekintünk magunkra?
Ennek makrokozmoszaként születik az egyén, egy újabb ciklusban az egyén a mikrokozmosz és a család lesz a nagyobb egység.
A család a társadalom része, az emberi társadalom az istenié.
Az önbeteljesítés tehát az önsimeret, a legfelsõbb törekvés.
Cél a végtelen, de az úton szembetalálkozunk kísérõkkel, lépcsõfokokkal, s mi vagy harmóniában élünk velük, vagy zavarunkban eltaszítjuk õket. Elménk tisztasága kisugároz. Hogy a sok szögletes szabású, fiús, sportos ruha megzavarja-e a nõk elméjét, felborítja-e a szerepeket, a magon, a mag tisztaságán múlik, na és azon, hogy a talaj melyen ez a mag gyökeretereszt biztos, stabil-e, vagy talán inkább elnyeli csírájában a kifejlõdni vágyót.
Értsd és mond: Én vagyok általad és érted, és te vagy általam és értem. Egymás nélkül nem létezhetünk. A Holdnak fénye a Napból ered, a Nap ragyogni, önmagának, szerepének örülni csak csodálattal tud, az áhítatot a Holdtól reméli.
"A tükröd leszek, hogy lásd ki vagy, ha nem látnád!"
Jim Morrison
Fodor Kata

lorien.uw.hu/noiseg.htm

 

 

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288455524_73.jpg 

 

 

 

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
     

Átjáró MAGYAR NŐK oldalamra
MAGYAR NŐK 2 oldalamra
GYÓGYÍTÓ NAPJAIM, TANFOLYAMOK
//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287676854_82.gifZöldvonal-zöldtippek


Konyha rovat

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286787775_51.jpg

     
Nőkről nőknek,-női titkok
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286821722_40.jpg

     
Ősi titok tudók
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288277744_60.jpg

     
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288682157_06.jpg

     
Lelkünk- Temploma
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288169823_80.jpg

 

     
Lélek-patikája
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287051287_19.jpg

     
Párkapcsolat
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774826_37.jpg

     
Anyaság
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896243_08.jpg

     
Gyermekeink
     

     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896154_73.gif

     
- Gyermekpszichológia
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289374763_33.jpg

     
A NŐ és a FÉRFI
     
Blog Plusz,- Vegyes rovat
Friss bejegyzések
2011.05.04. 18:07
2010.11.12. 21:36
2010.11.12. 21:13
2010.11.12. 21:07
2010.11.05. 16:00
2010.10.27. 13:23
2010.10.19. 17:21
2010.10.19. 17:18
2010.10.19. 17:03
Friss hozzászólások
     
Pontos idő
     
Hirdetőfal
     
Ahonnan látogatják az oldalt

 

     
Tartalom

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!