aranyasszony

  Kedves Olvasók! Szeretettel várom Önöket a MAGYAR LEÁNYOK ASSZONYOK és a
MAGYAR NŐK2 oldalamra, ahol folytatom bejegyzéseimet, írásaimat.
Áldásos napokat kívánok Mindenkinek!
 

 

 

 

 

 

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286803856_40.gif

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Köszöntelek
     
Hírlevél írásaimról
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     

http://www.magyarnok.eoldal.hu/img/picture/411/mariamagdolna.jpg

     
Megszentelt Női Tér
     
ÚJ ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
NŐI Erő

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288455552_09.jpg

 

     
Szakrális nő
     
Szív csakra - anya-gyermek kapcsolat

 

     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286794156_27.jpg

     
Fűben, fában orvosság,-Ősi gyógymódok
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288435872_10.jpg

     
Otthon melege- Lakáskultúra
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286775227_00.gif

     
- Ünnepek, események
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287052112_80.jpg

     
Mit tegyünk, hogy szépek legyünk
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055013_64.jpg

     
Divat
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055352_41.jpg

     
Süssünk, főzzünk
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055663_56.jpg

     
Kézimunka
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774602_58.jpg

     
Női praktikák
     

Járj piacra

Takaríts tisztítószerek nélkül

 


http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289807426_56.jpg

     
Húzz egy kártyát
     
Látogatók száma
Indulás: 2010-10-10
     
További oldalaim
     
- A menstruációs beavatás

 
1. Új Hold - A Szûz
A menstruációs beavatás

Megtisztulás

Nõnek lenni korunkban a legnehezebb és egyben legszebb feladat.
Talán most a legjobb, ám most a legnagyobb kihívás. Most áll a kérdés: vajon tudunk-e nõk lenni?! Úgy, ahogy akartuk, szabadon, jogokkal, de mégis, NÕKÉNT!
A hétköznapokban ezer meg ezer feszültség szakad nyakunkba, melyek sokszor belõlünk csíráznak ki, abból, ahogyan látjuk helyzetünket.
A Mindenség végtelen, ezért rajtad áll csupán milyen méretû, formájú ablakot választasz és az is, milyen színûre fested a keretét, melyen át szemlélõdsz.
A lényeg, megteheted, hogy gondolkodásodban változtatsz.
A mindennapok során olyan dolgok okoznak problémát, mint egyszerre nõnek lenni és határozottnak, férfi erejûnek egy rohanó társadalomban, vagy hogy a legalapvetõbb megtisztulási folyamatunkat, hogyan illesszük be a pihenést nem engedõ munkaidõnkbe. Cikkeimmel szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy sokszor nem is a külvilággal van a probléma, hanem azzal, hogy mi elfogadjuk-e saját testünket, saját igényeinket.


Menstruáció és beavatás
A menstruáció a kor elõrehaladtával, a hormonszint emelkedésével, úgy körülbelül 12 éves korban indul meg. Van aki már 8-9 évesen is tapasztalja a vérzést, valaki késõbb érõ típus, csak 15-16 éves korában találkozik vele elõször. Ez nem csak testi érettség azonban, hanem lelki is.
Az õsi kultúrákban az elsõ vérzés nagy tiszteletnek örvendett, megünnepelték az asszonyok körében. Gyakorlatilag beavatásnak tekintették, a leány ekkor nõvé ért. A régi idõkben a bölcs asszonyok mesélték el a lányoknak, hogy ekkor valójában mi történik, ahogy késõbb a szülés/születés misztériumába is õk avatták be a várandóst.
A menstruáció a nemi érést készíti elõ, testileg növekedés, alakváltozás kíséri, a mellek megnagyobbodnak, kikerekednek, a csípõk gömbölyödnek.


Szakrális jelenség
A menstruáció azonban a testi tünetcsoport mellett szakrális jelenség. Lányból nõvé alakulunk, a nemi kapcsolatra, termékenységre éretté válunk. Folyamata során havonta egyszer gyakorlatilag megtisztul a méhfal, a felgyülemlett nyálkahártya egyben leválik.
Ezzel párhuzamosan a beért, de meg nem termékenyített petesejt is kiürül.
A tisztulás azonban nem csak testi jellegû. A menstruáció elõtt tapasztalt feszültség, mellfeszülés, rossz közérzet egyfajta szimbolikus, robbanás elõtti állapot.
A minket ért stressz, negatív élmények szinte összesûrûsödnek ebben a pár napban. A vérzéssel együtt pedig ez a feszültség is távozni képes.
Egy nõ e pár nap alatt kisírja a szemét, vagy kidühöngi magát, távozik minden, ami betokosodott.
Ez a természettõl kapott egyik legnagyobb ajándékunk. Folytonos megújlás. Szakrális, és õsi, megújulunk mint a minket jelképezõ õsi anyag, õsbolygó, a Hold.
A mai fiatal lányok, nõk kevéssé élnek összhangban a természettel, azonban ma már - és egyben ismét - nem titok, hogy a nõi haviciklus egybecseng (összefügg) a Hold változásaival.
A hivatalos ciklusidõ pontosan megfelel a Hold ciklusainak.
A menstruációt megelõzõ periódusok analogizálhatók a Hold egyes aspektusaival. A nõk sokan ezért ma is érzékelik, erõsebben megélik pl. a telihold jelentségét. Változunk, hullámzunk belül, akár a Hold, s mint mikor teliholdkor feltör a dagály, belõlünk is úgy buggyan ki minden addigi, épp mint a tengeren.


A Hold állása
Fontos lehet az is, hogy a Hold melyik csillagjegyben tartózkodik az egyes fázisokban. Ha követjük a Hold jelenségeit, és állásait könnyebben felkészülhetünk erre az idõszakra. A Kosban, vagy Skorpióban a Mar sáltal uralt jegyekben megkezdett vérzés pl erõteljesebb (a Mars a vér ura), hosszabban tartó lehet, a Skorpió e mellett a nemi tájékot is magában foglalja, ezért kifejezetten erõsebb hétre számíthatunk, mint pl. egy Ikrek, vagy egy Bak Hold-állás esetén.
A Hold változásaival mi magunk is többszörösen analógok vagyunk. Egyrészrõl fiatal lányként megfelelünk a Szûz aspektusnak, a növekvõ Holdnak, Anyaként a teliholdnak, Banyaként (Öreg Anyakén) pedig a fogyó, elmúló holdállásnak. Másrészt életünkben egy hónap (28 nap - egy holdciklus) során is könnyedén végigkövethetjük a növekvõ, gyûllõ, ereje teljében lévõ, tobzódó és elmúló, csökkenõ érzeteket.


A vér mint szimbólum
A vér alapetõ szimbólum. Az élet folyamát jelképezi örökös áramlásával. Vörös színe az életenergiát, erõt mutatja. A vér az élet maga. Vér nélkül nem létezhetünk. A menstruációs vér távozása a szüléshez hasonlatos életadás, fájdalmaiban is követi a születés folyamatát, hasonló méhösszehúzódásokkal jár, ezáltal felkészít a nõi test egyik legfontosabb feladatára, edz, elõkészít. Azáltal, hogy termékenységünkkel nem élünk egy adott hónapban, mint tökéletes teljes kör, egy kis világ, egy teljes ciklus, azért befejezi magát. Az életadás vér formájában ugyan, de megtörténik. A nagy folyamatot átéljük kicsiben, kis út ez a végtelen nagy útban, ahogy egy nagy, élõ szervezet, egy virág szerveit is kicsi önálló szervezetek, sejtek alkotják. Ezáltal kerülünk mi Befogadó nõk is egyensúlyba magunkkal, ezáltal alkotunk, teremtünk, kreatívkodunk egy kicsit, abból amit láttunk, hoztunk, ezáltal leszünk mi is valahol magunkban Alkotók. Ahogy jin is tartalmazza a janghoz hasonlatos hófehér magot.


Ellenforradalom és béke - önmagunkkal
A menstruáció korunkban ellenforradalmi kultusz lett.
A reklámok szó szerint kimondják naponta többször, hogy ez egy gond, egy probléma, és termékeikkel ezek a gondok megszüntethetõk, vagy legalább is elviselhetõbbé tehetõk. Félünk tõle, utáljuk, kényelmetlen védekezési módok, kényelmetlen érzet, és sok gond kíséri, hogy a férfi a másik szobában vajon mit szól ha megtudja, hogy az évfordulónkon is...
Fáj a hasunk, nyûgösek és hisztisek vagyunk, valaki érzékeny, többet sír ilyenkor.

A testi tüneteket leginkább az elfogadással gyengíthetjük.
Nem csak megérteni kell ezt a megújulási folyamatot, hanem megköszönni a Sorsnak, megtanulni becsülni ezt az áldást.
Aki tudatosan él már néha egyenesen várja ezt az idõszakot. A feszítés, és az idegesség hirtelen lecsökken, életünk helyrebillen.
Megtisztulunk mindentõl, amit abban a hónapban be és elfogadtunk, hiszen ez a befogadás szimbolikus - a világra értelmezhetõen -, és egészen konkrét nemiségünk szerint, intimitásunkban, a szexualitás terén is értelmezhetõ. A menstruáció ideje alatt nem befogadunk, megtanulunk kicsit elzárkózni, lezárni, kiáradni, hogy csak azt tartsuk meg élménybõl, emlékekbõl, ami nekünk is igazán kellemes. Ezáltal pedig, mint az újszülött újabb lehetõséget kapunk, újult erõt.
A menstruáció egyben fontos jelzõeszköz is. Mutatja, hogy még magunk vayunk, hogy még a szûz hold fázisában járunk, még nem ért el minket a gyermekáldás.


Ha fáj
Ha fáj valami, hát fáj. Megértve, hogy a vérzés egy adomány, a nõi lélek testi kiegészítõje, ami jelez nekünk, a legjobb tanácsadó, és a nõiség alapvetõ kifejezõje, a fájdalom szépen lassan csökken.
Szedhetünk rá gyógyszereket, különbözõ készítményeket, homeopátiás szereket, vagy fogyaszthatunk gyógyteákat.
A cickafark teája népi gyógymód a bajok könnyítésére, a citromfû nyugtató hatású, ezáltal hat.
A ciklus elõtti vizesedést zsúrlóteával, vagy csalánlevéllel orvosolatjuk.
A nagyobb vérveszteséget pedig vas készítményekkel, vagy piros bogyós gyümölcsökkel, céklával, májjal, vörösborral érdemes pótolni.
A menstruáció tehát nõiségünk alapvetõ velejárója.
Mondhatnánk azt is, a természet nem véletlenül találta ki. Tisztító folyam, életet adó, külsõ segítséget nem igénylõ megújhodás. Egy út vége, egy kijárat a ciklusból. De jó tudni: minden kijárat bejárat valahová máshová.
Fodor Kata
 
 
 
 
http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288245637_05.jpg

 

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
     

Átjáró MAGYAR NŐK oldalamra
MAGYAR NŐK 2 oldalamra
GYÓGYÍTÓ NAPJAIM, TANFOLYAMOK
http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287676854_82.gifZöldvonal-zöldtippek


Konyha rovat

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286787775_51.jpg

     
Nőkről nőknek,-női titkok
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286821722_40.jpg

     
Ősi titok tudók
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288277744_60.jpg

     
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288682157_06.jpg

     
Lelkünk- Temploma
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288169823_80.jpg

 

     
Lélek-patikája
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287051287_19.jpg

     
Párkapcsolat
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774826_37.jpg

     
Anyaság
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896243_08.jpg

     
Gyermekeink
     

     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896154_73.gif

     
- Gyermekpszichológia
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289374763_33.jpg

     
A NŐ és a FÉRFI
     
Blog Plusz,- Vegyes rovat
Friss bejegyzések
2011.05.04. 18:07
2010.11.12. 21:36
2010.11.12. 21:13
2010.11.12. 21:07
2010.11.05. 16:00
2010.10.27. 13:23
2010.10.19. 17:21
2010.10.19. 17:18
2010.10.19. 17:03
Friss hozzászólások
     
Pontos idő
     
Hirdetőfal
     
Ahonnan látogatják az oldalt

 

     
Tartalom

Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! A tanulásod nálam az ASZTRO-suliban teljesen INGYENES! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Aktív Videojáték honlap!! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Legyél te is Farmasi tanácsadó! Antiallergén, természetes kozmetikumok, tisztítószerek. Keress vele pénzt otthonról!    *****    kattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkatt