aranyasszony

  Kedves Olvasók! Szeretettel várom Önöket a MAGYAR LEÁNYOK ASSZONYOK és a
MAGYAR NŐK2 oldalamra, ahol folytatom bejegyzéseimet, írásaimat.
Áldásos napokat kívánok Mindenkinek!
 

 

 

 

 

 

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286803856_40.gif

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Köszöntelek
     
Hírlevél írásaimról
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     

http://www.magyarnok.eoldal.hu/img/picture/411/mariamagdolna.jpg

     
Megszentelt Női Tér
     
ÚJ ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
NŐI Erő

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288455552_09.jpg

 

     
Szakrális nő
     
Szív csakra - anya-gyermek kapcsolat

 

     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286794156_27.jpg

     
Fűben, fában orvosság,-Ősi gyógymódok
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288435872_10.jpg

     
Otthon melege- Lakáskultúra
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286775227_00.gif

     
- Ünnepek, események
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287052112_80.jpg

     
Mit tegyünk, hogy szépek legyünk
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055013_64.jpg

     
Divat
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055352_41.jpg

     
Süssünk, főzzünk
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055663_56.jpg

     
Kézimunka
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774602_58.jpg

     
Női praktikák
     

Járj piacra

Takaríts tisztítószerek nélkül

 


//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289807426_56.jpg

     
Húzz egy kártyát
     
Látogatók száma
Indulás: 2010-10-10
     
További oldalaim
     
- Talpmasszázs

Gyógyulás egyszerűen - a talpmasszázs

 

A teljes test masszázsához szükségünk lehet egy segítőre. Kellemes lazító érzés, azonban, ha gyógyulni szeretnénk, az idegvégződéseket kell megtalálni. A talp a test egyik irányítóközpontja. Ha jó helyen avatkozunk be egy kis masszázzsal, garantált a gyógyulás. Miért jó még? Magunknak is végezhetjük!

Egy ősi gyógymód újrafelfedezése
A reflexológia kínai eredetű, és kb. 5000 éve alakult ki, az akupresszúrával, akupunktúrával együtt. Régészeti leletek alapján megállapították, hogy az ókori Egyiptomban is ismerték és gyakorolták a gyógyításnak ezt a módját. A világ más részein 1913-ig ismeretlen volt. Ekkor kezdte alkalmazni egy amerikai fül-orr-gégész, William Fitzgerald, aki zónaterápiának nevezte el.

Ennek lényege a különböző bőrpontok, területek ingerlése, masszírozása. Fitzgerald a testet tíz zónára vagy csatornára osztotta, melyeken keresztül a test életenergiája áramlik. Ezek a csatornák a lábujjaktól a testen át a fejig, majd a kezekig terjednek, egyenlő szélességűek és az összes szervet beborítják. A reflexológusok szerint betegség akkor lép fel, ha a szervezet energiacsatornái elzáródnak. Az ilyen energiablokádokat oldja többek között a talpmasszázs.

A talp rendkívül gazdag idegellátással rendelkezik. Több mint 70000 idegvégződés található rajta, így különösen alkalmas arra, hogy rajta keresztül a szervezet egészét kezeljék. A két talpon az egész test tükörképe megtalálható. A jobb láb a jobb oldali szerveknek, a bal láb a bal oldali szerveknek felel meg.


A különböző szervek lejeleznek a talpra, és a talpon keresztül kezelhetőek. A reflexológus a megfelelő zónapontok masszírozásával növeli a hozzá rendelt szerv vérbőségét, javítja az anyagcseréjét, a nyirokkeringését és ezáltal mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit.

A talpmasszázsnak vannak bizonyos ellenjavallatai:

  • törött láb
  • gombásodás
  • gyulladt, visszeres láb
  • erősen dagadt, ödémás láb
  • veszélyeztetett terhesség
  • súlyos szívbetegség (pacemaker)


A talpmasszázs fajtái

Két fajtáját különböztetjük meg: lehet intenzív, erőteljes, melynek élénkítő hatása van, vagy laza, nyugtató hatású.

Komplett talpmasszázst alkalmazhatunk másnaponta, ennek ideje kb. 1 óra, de a májzónát csak a negyedik alkalommal masszírozzuk! A masszázs mindig a test irányába mutasson és a bőrt ne dörzsöljük, hanem mozgassuk a behajlított hüvelykujjainkkal. Ha fájdalmas területet találunk, azt el kell masszírozni.

 A kezelő védelme

Ha mi végezzük a kezelést, a végén tartsuk kezünket hideg folyóvíz alá, mert így megszabadulunk a nem kívánatos energiáktól, melyekkel a masszázs során kezünk kapcsolatba került.

A kezelés után a fájdalmak csökkennek, az alvás nyugodtabbá válik, a vizelet és a széklet ideiglenesen sötétebb lehet a talpmasszázs méregtelenítő hatása miatt. A gyulladások átmenetileg felerősödhetnek mielőtt megszűnnének. Az izzadás fokozódhat, de ez is csak egy átmeneti hatás, szintén méregtelenítő funkciója van.


Mielőtt belefognánk a magunk és a családunk kezelésébe, tanácsos elvégezni egy néhány hetes tanfolyamot, mely során szakemberek segítségével sajátíthatjuk el a talpmasszázs fogásait.

Képek:
Piqs.de

www.harmonet.hu/szepseg-wellness/492-gyogyulas-egyszeruen--a-talpmasszazs.html

 

Csakra talpmasszázs

Minden csakra-pont megtalálható az emberi talpon. Ezek a pontok megfelelő masszírozása harmóniába hozhatja a fizikai és aurikus testben keletkezett diszharmóniákat. Ezt a kezelést csakra-talpmasszázsnak nevezzük.

A kozmoszban megszámlálhatatlan erő kering véletlenszerű rendezetlenségben. Az emberi tudás ezekről végtelenül kevés. Ezek az erők önmagukban nem váltanak ki jelentősebb látható hatást, de amikor találkoznak, „metszik” egymást, reakciókat váltanak ki. Amikor több erő egyetlen pontba koncentrálva áramlik, akkor igen nagy energia örvényt hoznak létre. Az általunk ismert legerősebb ilyen központ az emberi lény. Az emberi test része a kozmosznak, és olyan fókuszpontokat tartalmaz, amelyekben ezek a kozmikus erők találkoznak.

A kozmikus erők találkozási pontja a csakrák, amelyek az emberi testben három szinten helyezkednek el. Az öt fő tatvával összefüggő emberi csakrákat a gerincoszlop mentén lokalizáljuk, és összefüggésben vannak a belső elválasztású mirigyekkel.
Einstein a relativitás elméletében azt állítja, hogy az anyag összesűrűsödött vibráció és a teremtés teljessége a rezgéseken keresztül fogható fel. Az energia sohasem vész el, csak a rezgés egy másik formájává alakul át.

Minden csakra-pont megtalálható az emberi talpon. Ezek a pontok megfelelő masszírozása harmóniába hozhatja a fizikai és aurikus testben keletkezett diszharmóniákat. Ezt a kezelést csakra-talpmasszázsnak nevezzük. A talpon elhelyezkedő csakra-területeket pontosan meghatározott ideig és a helyes módszerrel végezzük. A teljes csakra- talpmasszázs ideje 35 perc.

Masszíroztass talpat, gyógyulj reflexológiával!


Mindenki tud valamennyit a talpmasszázsról, de nagyon kevesen értenek hozzá. A reflexológia jóval több, mint a talp nyomkodása. Állapotfelérő, keringésjavító, energetizáló, gyógyító módszer, melyet nagyszerűen beépíthetünk az akadémikus kezelés mellé is.

A páciens által panaszolt szervek mellett, a reflexológus rövidebb-hosszabb ideig kezeli a test összes zónáját. Elmondjuk, miért. Gyakran felmerülő kérdés, hogy miért szükséges például egy derékfájás esetén a teljes test zónáit kezelni, miért nem elegendő az úgynevezett célzónák talpmasszírozása. A válasz összefügg az emberi szervezet összetett működésével és a reflexológia látásmódjával.

Állapot felmérés

Az első kezelés alkalmával a terapeuta finoman végignyomkodja és gondosan szemügyre veszi a lábfejet és a talpat. Kezével és szemével rengeteg információt tud meg a páciens szerveinek állapotáról, ezek alapján gondolatban már kezelési tervet fogalmaz meg. Ilyenkor szükséges a teljes test zónáinak vizsgálata, hiszen a talpon sokszor hamarabb jelentkezik „lerakódás” mint a fájdalom az adott szervben. A terapeuta intuíciós képességeit is használja a minél szélesebb érzékelésre, ezért a vizsgálat általában csendben zajlik, bár van amikor beszélgetés hatására nyílik meg a páciens és a gyógyulásához vezető kapu.
Holisztikus szemlélet
A reflexológia az embert nem különálló részek halmazaként, hanem egységes egészként kezeli. Ez vonatkozik a szervek egymásra hatására, a test – szellem – érzelem hármasra és az energiatestek összefonódására is. A reflexológus gyógyító az adott célzónák mellett a szervezet rendszereit kezeli. Például a vizeletkiválasztó rendszer stimulálásával támogatja a méreganyagok kiürülését, a keringési- és az immunrendszer erősítése szolgálja a gyorsabb regenerálódást. A masszírozás emellett megszünteti az energetikai blokkokat, szabad áramlást biztosítva a meridián-rendszerben, miáltal az energiahiány vagy –többlet automatikusan kiegyenlítődik.

Belső szervek hatásai
Mind a nyugati, mind a keleti gyógyászat tisztában van azzal, hogy például a hátfájdalmat okozhatják a  belső szervek betegségei is. Előbbi az autonóm idegrendszerrel, utóbbi a meridián rendszerrel magyarázza a kölcsönhatást.
Ennek hatása van a kezelésre is. Ha maradunk a példaként felhozott derékfájdalomnál, szükséges megvizsgálni többek a vese és a húgyhólyag  zónáit is. Ugyanígy egy fülgyulladás vagy egy érszűkület könnyen okozhat nyaki tüneteket. Fontos, hogy mindig az okot szüntessük meg már fizikai szinten is. Pácienstől függően valakinek ez elég, ám van aki tovább akar lépni…

Lelki oldal
A könyveket hagyjuk akkorra, ha a betegnek már nincs saját ötlete. Általában ugyanis van. Ha szembe mer nézni életével, megtalálja azt a pontot, ahol a betegségéhez „szükséges” lelki háttér megjelent. Az a teher, az a feszültség, amire a szervezet a betegséggel mint lelki gyógymóddal reagál. Ez az a pont, ahol a gyógyítónak a legnagyobb türelemmel kell várnia, amíg a páciens saját maga ráébred a probléma forrására és megszületik benne a vágy a változásra, a gyógyulásra. A teljes test zónáinak masszírozása közben, az ellazult állapotban a beteg teljesebben ráláthat életére és ráérezhet összefüggésekre, amiket a mindennapok kuszasága végre nem takar el.

www.harmonet.hu/szepseg-wellness/13588-massziroztass-talpat,-gyogyulj-reflexologiaval!.html

 

 

 

 

 

 

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
     

Átjáró MAGYAR NŐK oldalamra
MAGYAR NŐK 2 oldalamra
GYÓGYÍTÓ NAPJAIM, TANFOLYAMOK
//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287676854_82.gifZöldvonal-zöldtippek


Konyha rovat

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286787775_51.jpg

     
Nőkről nőknek,-női titkok
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286821722_40.jpg

     
Ősi titok tudók
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288277744_60.jpg

     
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288682157_06.jpg

     
Lelkünk- Temploma
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288169823_80.jpg

 

     
Lélek-patikája
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287051287_19.jpg

     
Párkapcsolat
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774826_37.jpg

     
Anyaság
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896243_08.jpg

     
Gyermekeink
     

     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896154_73.gif

     
- Gyermekpszichológia
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289374763_33.jpg

     
A NŐ és a FÉRFI
     
Blog Plusz,- Vegyes rovat
Friss bejegyzések
2011.05.04. 18:07
2010.11.12. 21:36
2010.11.12. 21:13
2010.11.12. 21:07
2010.11.05. 16:00
2010.10.27. 13:23
2010.10.19. 17:21
2010.10.19. 17:18
2010.10.19. 17:03
Friss hozzászólások
     
Pontos idő
     
Hirdetőfal
     
Ahonnan látogatják az oldalt

 

     
Tartalom

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!