aranyasszony

  Kedves Olvasók! Szeretettel várom Önöket a MAGYAR LEÁNYOK ASSZONYOK és a
MAGYAR NŐK2 oldalamra, ahol folytatom bejegyzéseimet, írásaimat.
Áldásos napokat kívánok Mindenkinek!
 

 

 

 

 

 

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286803856_40.gif

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Köszöntelek
     
Hírlevél írásaimról
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     

http://www.magyarnok.eoldal.hu/img/picture/411/mariamagdolna.jpg

     
Megszentelt Női Tér
     
ÚJ ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
NŐI Erő

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288455552_09.jpg

 

     
Szakrális nő
     
Szív csakra - anya-gyermek kapcsolat

 

     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286794156_27.jpg

     
Fűben, fában orvosság,-Ősi gyógymódok
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288435872_10.jpg

     
Otthon melege- Lakáskultúra
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286775227_00.gif

     
- Ünnepek, események
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287052112_80.jpg

     
Mit tegyünk, hogy szépek legyünk
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055013_64.jpg

     
Divat
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055352_41.jpg

     
Süssünk, főzzünk
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055663_56.jpg

     
Kézimunka
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774602_58.jpg

     
Női praktikák
     

Járj piacra

Takaríts tisztítószerek nélkül

 


//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289807426_56.jpg

     
Húzz egy kártyát
     
Látogatók száma
Indulás: 2010-10-10
     
További oldalaim
     
NAPLÓ

Yotengrit és a víz

Írta: Máté Imre - Dibáczi A. Enikő   
2010. June 09. Wednesday 17:40
http://seira.freeblog.hu/files/sun-moon-pur.jpg
Mottó: Nincs akkora tűz, amit megfelelő mennyiségű víz el nem oltana!
 
A TŰZ és VÍZ egyensúlya az élet lényege.
 
Samael
 (végleges formába öntődött: a Lélek Tüzének ünnepén)

Csodálatos dolog a víz. Nemcsak mint életünk forrása, bölcsője, fenntartója érdemel figyelmet, hanem a tudomány megállapításai szerint is különleges. Ez a Yotengrit táltosainak sejtéseit igazolja, amelyek egyik tétele az, hogy a víznek isteni és női jellege van. A víz azzal is mutatja női princípiumhoz tartozását, hogy viselkedése ellentmond minden logikának, teljességgel szabálytalan, mondhatni „szeszélyes”.
Nem úgy viselkedik, mint ahogyan várható, mint ahogyan „kellene”. Pl. molekulasúlyából kiszámíthatóan -75 fokon kellene forrnia, ehelyett +100 fokon forr fel. Számítások és a fizika szabályai szerint -120 fokon fagyna meg, de fagyáspontja ehelyett 0 fok. Megfagyásakor nem összehúzódik, és nehezebbé válik mint ahogyan várnánk, hanem éppen ellenkezőleg: kitágul és könnyebb lesz. Mindezeket a szabálytalanságokat a tudomány máig nem tudja megmagyarázni. Ugyanakkor éppen ezeknek a szabálytalanságoknak köszönhető, hogy élet létezik a Földön. Mert ha a víz úgy viselkedne, mint ahogyan tiszta logikai szempontból várható lenne, akkor nem létezne itt szerves élet. És (figyelembe véve a hatalmas szennyáradatot amivel elárasztjuk a Földet) a víz csodás öntisztulási és tisztító képessége nélkül már aligha lenne bolygónkon élet. De a Víz él, Lélekkel teli, a Víz szent, és a női princípium egyik megjelenési formája – miként táltosaink is tanították.
 
http://www.mexiko-lexikon.de/mexiko/images/b/b6/Cenote_Ik-Kil.JPGÉs nem csak Lélekkel teljes, hanem információval is. Már kristályformáló képessége is ezt mutatja, hiszen megfelelő információ nélkül hogyan tudna egy teljesen egyedi kristály szerkezetű hópehely, megolvasztva majd újra megfagyasztva, ugyanolyan mintát képezni mint korábban? Pedig erre tudományosan igazoltan képes.
 
A homeopátiából is tudjuk, hogy a víz képes információt tárolni. Egy japán tudós, M. Emoto azonban új módszerrel vizsgálta a víz információ tároló képességét. Eljárásának segítségével az anyagi és nem anyagi jelenségek vízre gyakorolt hatása megjeleníthető. Az elektronmikroszkóppal készített, lenyűgöző fotók képszerűen, mindenki számára egyértelműen mutatják, hogy a vízre szavakkal, gondolatokkal, érzelmekkel is hatást lehet gyakorolni, aminek következtében megváltozik a szerkezete. Az emberi szervezet és a Föld 60 %-ban vízből áll…
Ha gondolatok és szavak ilyen szembetűnő hatást idéznek elő, akkor ez a fizikai kísérletsorozat alapjában kérdőjelezi meg az anyag elsődlegességét, és az Ember fokozott felelősségére int, ősi hitünk tanításaival összhangban! (Felhasznált forrás: Masaru Emoto: A víz rejtett bölcsessége, Édesvíz Kiadó, 2005.)
 
A Yotengrit szerint elsődleges női princípium a mostani időszakban háttérbe szorult.
 
 
A nők, a Természet, a Víz tisztelete viszont a Yotengrit vallás alaptétele. Ennek fontosságára több helyen fölhívják a táltosok a figyelmet.
 
Többek között azért fontos ez, mert az elnyomott, fölbolygatott női energia kétpólusúvá válva pusztító lesz - népdalaink is megörökítették ezt, különösen a vízparton élők dalai. Ilyenek a Rába menti közösségek hagyományvilágában is találhatók, de én most inkább, Tiszához kötődő ember lévén, egy tiszai népdalból idézek. Egy olyan balladából, amely Bugár Imre egykori betyár emlékét őrzi, - és az elnyomott női energiák kétfajta diszharmonikus és romboló hatását is megörökíti: az árvizet és az aszályt. Így kezdődik: „Kiöntött a Tisza, nem akar higanni./ Még az éjjel a Bugár Imre á’tal akar menni”. A vége pedig: „Kiapadt a Tisza,/ csak a sara maradt,/ régen e’múlt a Bugár Imre,/ csak a híre maradt”. A hírt, az információt meg mi más őrizhetné, mint a víz elem. Tudták ezt a régiek, ezért is jelenítik meg keretként a balladában szeretett folyónkat. Nem mellesleg pedig azt is megtudhatjuk közben, miért vállalta a betyár az életveszélyt: „Á’tal akar menni,/ lovat akar lopni,/ verpeléti ződvásáron/ el akarja adni.// Pízt akar szerezni, gyűrűt akar venni./ Van néki egy szép kedvese/ ’oszt el akarja venni”. Na, ez a férfinépben rögtön együttérzést, bennünk nőkben pedig mély rokonszenvet kelt, tehát ugyancsak a víz-princípiumhoz tartozó érzelmeket érint.
 
A női elv elsődlegességét nemcsak e ballada tükrözi, hanem a Yotengrit hagyományrendszere is vallja, és a Teremtéstörténettől kezdve végig következetesen képviseli ezt az álláspontot az alapjában patriarchális világban.
 
Láthatjuk tehát, hogy a „Keresd a nőt!” felismeréshez nem kizárólag a franciák jutottak el…
 
Szép példája ez a ballada annak is, hogyan jelenik meg az ősi tudás népköltészetünkben, miszerint a tüzet víz, a vizet tűz mozgatja, a kettő egyensúlya harmóniához, az egyensúly hiánya tragédiához vezet.
 
A fölborult egyensúly megjelenésének példájáért egyébként nem kell messzire mennünk. Itt van például a közelmúltban pusztító árvíz – éppen a tűz princípium évköri uralmának kezdetén… És emlékszem egy „nőinek” szánt összejövetelre, ahol föltették a megosztónak szánt kérdést: „Tűz vagy víz?” Vezetett meditáció következett ezután, melyben nekem egy szalamandra jelent meg, aki a legenda szerint otthon van a tűz és víz elemben egyaránt. Tudtam a válasz jelentését: nem vagy-vagy, hanem is-is! Víz és tűz, együtt, átlelkesítve! Hiszen a Víz az Őselemek egyike is, ahogy az lediktáltatott a Teremtés (Áldozás) c. versben: „Tűz a Vízbe,/ sisteregve/ - így a nagy szent Akarat -/ párája az Égbe szálljon,/ a hamuja Föld marad”
Erről, a kívánatos egyensúly szertartás keretén belül történő megteremtéséről és fenntartásáról írt Máté Imre bácsa Ispilángi forgás címmel. Az ispilángi szertartás lényegének szívbéli megértése fontos lehet az árvíz és aszály jellegű katasztrófák elkerülésének szempontjából is. Segítenek ebben a Természet élő képei: Víz és Tűz harmonikus együtt-teremtésének eredménye pl. a vihar után megjelenő, égi-földi béke ígéretét hordozó szivárvány, és a tiszta kék égen úszó bárányfelhők. http://image.hotdog.hu/_data/members2/058/1015058/images/glitteryin_eo8216qw.gif
Víz és tűz elem egyensúlyának helyreállítása harmóniát és boldogságot eredményez a magánéletben is. Ehhez egyfajta érzelmi intelligencia szükséges, amit pl. a Yotengrit által is megőrzött alapfilozófia eredményezhet, és nagyon mélyen gyökerezik népünk lelkében. Ezt egy Ipoly-menti népdalban is föllelhetjük, amit én Pál István bácsitól, a most 91 éves „utolsó magyar dudástól” hallottam (Isten éltesse sokáig!). A dal, legénykorának kedves dala egy konfliktushelyzettel kezdődik, miszerint egy férje által sokszor, hosszabb ideig magára hagyott fiatalasszonyt megkörnyékez egy délceg katona. És még biztatást is kap a nőtől: „Ne kacsingass magyar baka/ az én ablakomba,/ inkább feküdj, inkább feküdj/ velem az ágyamba!/ Úgysincs itthon az én uram/ szegény halászlegény,/ éjjel-nappal a vízen jár/ halat keres szegény.” De persze a végén aztán kiderül minden. És most jön a lényeg: ahogy ez a tanulatlan szegény ember, szívében mérhetetlen kinccsel, reagál: „Befagyott az Ipoly vize,/ nem lehet halászni./ Most már kedves kisangyalom/ rád fogok vigyázni!” El is nyeri a jutalmát, helyreáll a családi béke: „Megolvadt az Ipoly vize/ lehet már halászni./ Mostmár kedves kisangyalom,/ velem fogsz halászni!/ Együtt fogjuk ki az aranyhalat/ a selyemhálóval./ (de) Ablakodon a piros függöny félre ne legyen húzva!” Azt is láthatjuk, hogy bár a víz elem is nagy szerepet kap ebben a dalban, itt mégis a férfié, a tűz princípiumé a vezető szerep, de ezzel bölcsen él, és nem visszaél. Ez a fajta érzelmi intelligencia, megbocsátó szeretet és határozottság együtt, ez az amit TUDOTT ez az egyszerű, iskolázatlan halász. Honnan tudta? Ősöktől örökölt tanításokon keresztül. Ez a fajta öröklött szívbéli tudás, amit pl. a Yotengrit AJA fejezete is megőrzött, ma is kapcsolatokat, családokat menthet, és fontos lenne ráhagyományozni a következő nemzedékre. Különösen a fiúnak kellene, hogy erre példát lássanak, hogy férfiak lehessenek, mint a dalbeli halászlegény: határozottsággal durvaság nélkül, öntudattal elnyomás nélkül, érzelmes szerelemmel, érzéketlenség és érzelgősség nélkül – hogy mi boldog nők lehessünk mellettük.

 
Végül:

 
Van abban valami szép és jelképes, hogy a Yotengrit és víz című írás éppen Ispiláng idején, a Lélek tüzének ünnepén, a Tűz princípium évköri uralma kezdetén öntődött végleges formába. Kellett ehhez a vízben rejlő végtelen információfolyam női megsejtése holdfényes estén, és a Lélek termékenyítő nappali tüze egyaránt, hogy mindezt végül leírhassam.

 
(Dibáczi A. Enikő)
Yotengrit honlapja
 

 
Gyümölcsoltó boldogasszony

 
A magyar kereszténységben a Mária ünnepek egyike. De csak a magyarban, hasonlóan sarlós-Boldogasszony ünnepéhez.
 
A nagy kultúrák mindegyikében jelen lévő MAGNA MÁTER, a NAGY-ANYA alakját a kereszténység azonosította „SZŰZ Máriával”- a magyar Boldogasszony alakját is.
 
A magyar mitológiában „Boldogasszony” a teremtő isten-anya, UKKO ember közelibb színeváltozása. A keleti „boldogasszonyok”, mint a kínai KU-AN-YIN, a japán Kvannon (KU-an-non) a zürjén Aranyasszony és a magyar Boldogasszony is BUDDHA kultuszra vezethető vissza. A kínai yin-yang filozófiai rendszerben női tulajdonságai következtében, mint pl: az engedékenység, szelídség a női YIN csoportba soroltatván létrejött a nőnemű Buddha alak, a jóságos anyáskodó istenasszony.
 
Születésének ünnepe a gyümölcsoltó, halálé a sarlós Boldogasszony.
 
Ezek Buddha legendákra építenek. Buddha anyja Maja fügét szakított Buddha születésekor.
 
A magyar hagyomány szorosabban köti Boldogasszony alakját a világteremtő istenasszonyhoz, ünnepét a szerelemhez, a szerelem következményéhez, a „rügyfakadáshoz” értsük ezen akár mellbimbók duzzadását, akár gyümölcsrügyek pattanását.

 
Máté Imre

 
"Második nagy ünnep:
 
Gyümölcsoltó Boldogasszony.
 
 
Naporcájú GÖNÜZ Ég-Isten atyánk,
 
homlokán Holddal ékes UKKÓ Föld-Isten anyánk
 
Két Örvénylésé-nek elsô összefonódását ünnepeljük,
 
az elsô teremtést, rügy fakadását.
 
 
UKKÓ Istenanyánk hajdanában,
 
GÖNÜZ Istenatyánk hajdanában,
 
emberré testesültek
 
és alászállának a Szangir
 
hatalmas hegységének északi meg déli aljára.
 
GÖNÜZ Istenatyánk délen testesüle meg
 
Buda királyfi képében,
 
kit Borkán-nak is neveztek szent nevén.
 

 
Az egekig érô nagy Szangir hegység északi alján pedig
 
UKKÓ Istenanyánk ölte testet
 
és Üg-Kou-An-nak nevezék.
 
Tavirózsa kelyhébôl lépe életre,
 
Hattyúk röpíték csillag szekerét
 
szerelmeséhez, Borkán királyfihoz,
 
ki ôt az Égig Érô Fa alatt várta,
 
mihelyt égre szökött a Hajnalcsillag.
 
Ezt réges-régen Bódi-fának nevezték.
 
 
Üg-Kou-An pedig –
 
mivel e fához jára szerelmeskedni,
 
neveztete Bódog Asszony-nak,
 
ami is annyit tészen,
 
mint Bódi-Fa-Királynôje.
 
 
Az Égigérô Fa, mely valahol
 
ma is a Szangir hegyekben virul,
 
hágcsó mindmáig Ég meg Föld között.
 
Ott teremték ôk az elsô fügefát is.
 
A bódulat mindmáig szerelmes szédülés.
 
 
Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén
 
leányok meg legények tombolnak gyümölcsfák körül.
 
Ezt, ha szertartásosan járják,
 
dobbal meg furulyával kísérik.
 
 
 
Gyümölcsoltó-kor tűz rakatik,
 
e tűzön gyümölcsök égettetnek,
 
ez elôzô év eltett gyümölcseibôl.
 
Gyümölcsoltó-ra megállapodik
 
az ôsszel sajtolt bor.
 
E borból öntessék a tűzre e szavakkal:
 
 
„UKKÓ, UKKÓ, UKKÓ,
 
Tárd ki kebledet naporcájú Szeretôdnek!
 
Vedd bé az ô magját, mint e gyümölcsöket,
 
idd az ô csókját, mint e bort!
 
Fogamozzék e szép tavaszban minden,
 
fű, fa, ember, barom, minden jószág!
 
Ôseink vagytok,
 
ha nemzétek e világot, éltessétek tovább!
 
Úgy legyen!”
 
 
Karácsony a béke ünnepe,
 
Gyümölcsoltó a termékenységé."

 
Máté Imre (Yot. II. 107. old.)2010.11.12. 21:07, lendvaikatalin Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
     

Átjáró MAGYAR NŐK oldalamra
MAGYAR NŐK 2 oldalamra
GYÓGYÍTÓ NAPJAIM, TANFOLYAMOK
//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287676854_82.gifZöldvonal-zöldtippek


Konyha rovat

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286787775_51.jpg

     
Nőkről nőknek,-női titkok
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286821722_40.jpg

     
Ősi titok tudók
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288277744_60.jpg

     
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288682157_06.jpg

     
Lelkünk- Temploma
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288169823_80.jpg

 

     
Lélek-patikája
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287051287_19.jpg

     
Párkapcsolat
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774826_37.jpg

     
Anyaság
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896243_08.jpg

     
Gyermekeink
     

     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896154_73.gif

     
- Gyermekpszichológia
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289374763_33.jpg

     
A NŐ és a FÉRFI
     
Blog Plusz,- Vegyes rovat
Friss bejegyzések
2011.05.04. 18:07
2010.11.12. 21:36
2010.11.12. 21:13
2010.11.12. 21:07
2010.11.05. 16:00
2010.10.27. 13:23
2010.10.19. 17:21
2010.10.19. 17:18
2010.10.19. 17:03
Friss hozzászólások
     
Pontos idő
     
Hirdetőfal
     
Ahonnan látogatják az oldalt

 

     
Tartalom

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******