aranyasszony

  Kedves Olvasók! Szeretettel várom Önöket a MAGYAR LEÁNYOK ASSZONYOK és a
MAGYAR NŐK2 oldalamra, ahol folytatom bejegyzéseimet, írásaimat.
Áldásos napokat kívánok Mindenkinek!
 

 

 

 

 

 

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286803856_40.gif

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Köszöntelek
     
Hírlevél írásaimról
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     

http://www.magyarnok.eoldal.hu/img/picture/411/mariamagdolna.jpg

     
Megszentelt Női Tér
     
ÚJ ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
NŐI Erő

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288455552_09.jpg

 

     
Szakrális nő
     
Szív csakra - anya-gyermek kapcsolat

 

     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286794156_27.jpg

     
Fűben, fában orvosság,-Ősi gyógymódok
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288435872_10.jpg

     
Otthon melege- Lakáskultúra
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286775227_00.gif

     
- Ünnepek, események
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287052112_80.jpg

     
Mit tegyünk, hogy szépek legyünk
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055013_64.jpg

     
Divat
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055352_41.jpg

     
Süssünk, főzzünk
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055663_56.jpg

     
Kézimunka
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774602_58.jpg

     
Női praktikák
     

Járj piacra

Takaríts tisztítószerek nélkül

 


http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289807426_56.jpg

     
Húzz egy kártyát
     
Látogatók száma
Indulás: 2010-10-10
     
További oldalaim
     
- A házelő megvarázslása

  Bodnár  Erika: A magyar ház mágikus titka (Részlet)

 A házelő megvarázslása

    A házcsúcs a villám ellen óv, a rajta lévő különböző  állati, növényi alakoknak, vagy a keresztnek gonoszűző erőt tulajdonítottak. A csúcsdíszek közül a lófej az ősi lókultusz maradványa. A barcasági padlásablakokra festett fecske is, a villámtól óvta a házat úgy,mint az előfalba vájt mélyedésbe helyezett Szentháromság,Mária vagy Flórián szobor a tűzvésztől. Az ajtó és az ablakküszöbök alá borsszemeket tettek, az ajtóra szentelt krétával B betűt és keresztet írtak, hogy a gonosz a beköltözés előtt meg ne rontsa a házat. A gonosz félrevezetésére a ház hátulsó falán egy darabot tapasztatlanul hagytak, mintha a ház még nem készült volna el, majd oszlopot6 vittek be és döntöttek le a házban, annak jeléül, hogy ott már meghalt valaki. 

    Beköltözés
    A beköltözést megelőző éjjel kutyát hálattak a lakásban, s ezt reggel az ablakon ugratták ki. Valamelyik kalákással tüzet rakattak, majd lapátra tett parázzsal bejárták a belső helyiségeket, aztán a családtagok háromszor körüljárták a házat, harmadszorra a gazda bedobta a fejszéjét az ablakon, a gazdasszony pedig a kút vizével vagy szenteltvízzel behintette a lakóhelyiségek, a padlás és a melléképítmények sarkait. Ezután a gazdasszony sót és kenyeret, a gazda pedig pénzt és ócska seprűt vitt be a házba, és csak ekkor kezdték meg a bútorok, ezek közt is elsőnek az asztal beállítását. Később a sót, kenyeret és pénzt feszület, szentképek és Biblia helyettesítették. A beköltözés végén, a rokonok, komák és szomszédok házáldomást tartottak, meg egyházi szentelést, amit Vízkeresztkor megismételtek. A kemencébe az utolsó téglát a gazdasszonynak kellett beillesztenie, hogy jól süljön a kenyér, s a kemence földjének közepébe vasdarabot tapasztottak.
 
    Házszentelés
    A hagyomány szerint évente egyszer, Vízkeresztkor , újraszentelték a házakat. A házszentelést mindig megelőzte a nagytakarítás, meszelés.
A házszentelés tulajdonképpen finomerő színtű nagytakarítás. A látható és láthatatlan erők nagytakarításra szorulnak. Ez a spirituális nagytakarítás a házszentelés. Fontos,hogy a házszentelés során a lakás összes helyiségén végigmenjünk, és egyetlen sarkot se hagyjunk ki a szenteltvízzel való meghintésből , illetve a tömjénnel való megfüstölésből. Ez a nyílászárók sarkaira is érvényes. A sarkok azok a helyek, ahol leginkább képes megrekedni az erőáramlás, ezt jelzi a pókháló is. 

    Hogyan segít a szenteltvíz? 
    A szenteltvíz a legmagasabb szintű szellemi erőt képviseli, ez által képes felemelni, átalakítani bármely negatív, másképpen szólva alacsonyabb szintű erőformát. 

    Házavató
    A legelső házszentelés olyankor esedékes, amikor egy ház elkészül. Ilyenkor nem finomerő takarításról van szó, hanem finomerők behangolódásáról. A ház helyén sokáig üres telek állt, amelynek valószínűleg voltak lakói. A Földön a számunkra láthatatlan szférában is élnek különféle lények. A legelső házszentelés minden más láthatatlan lényt kizár az új házból, és a finomerők szintjéről kér egy ún. Védőangyalt a további feladatok folyamatos ellátására.
    A látható szférában mindent megteszünk a ház biztonságáért, különböző riasztókat, és zárakat szerelünk fel, kutyát tartunk, kerítést építünk, biztosítást kötünk,stb. A láthatatlan szférával viszont nem törődünk, hiszen manapság nagyon kevés a megszentelt ház.
    A Földön sok olyan szertartás létezik, ahol megvendégelik a Hely Szellemét, áldozatokat mutatnak be neki.
    A magyar hagyományban, gondolatkörben az első házszentelés, házavató szertartása felel meg ennek a feladatnak. 

    Különleges események 
    Gyermek születése, esküvő, Húsvét, Karácsony, temetés, vagyis fontos események alkalmával a háziasszonyok nagytakarítást tartanak, és ez régen sem volt másképpen.
    Amikor például meghalt valaki a házban, a temetés után az egész házat kívül – belül újrameszelték, ugyanis ez volt a legjobb módja, hogy semlegesítsék, felülírják a fájdalom, és a szenvedés erőformáit, tiszta lappal folytassák az életüket. A fehér, a keleti irány, az isteni iránymutatás, a megtisztulás, a megújulás színe, ezért meszelték a házaikat fehérre a magyarok. A mész nemcsak fehérít, fertőtlenít is.
    Bármilyen szomorú és kellemetlen, de3 éppúgy fontos és örömteli események kapcsán is elvégezték ezt a tisztító szertartást, melyet a ház újraszentelésével fejeztek be.

    Házhoz kötődő hitrendszer 
    Nemcsak a hely,hanem az építkezés megkezdésének ideje is hatással van a néphit szerint az épület tartósságára, szerencsés voltára. Az ókorban bizonyos ünnepeken kezdték meg az építkezést. Az egész középkorban, sőt még jóval azután is, minden monumentális építkezés megkezdésénél beható csillagvizsgálatot végeztek. Modern építkezésnél rendesen valamelyik örvendetes esemény évfordulójának napját választják. Erdélyi magyar néphit szerint jó kedden, de különösen szombaton hozzáfogni az építéshez.
    Mindent a maga idejében. A hét napjait így osztotta fel a néphit:
    Hétfő  : Angyalok
    Kedd : Szent Anna, Szűz Mária édesanyja, akit a népnyelv Nagyboldogasszonynak nevez.
    Szerda : Szent József
    Csütörtök : Oltáriszentség
    Péntek : Krisztus szenvedése
    Szombat : Szűz Mária, akit a népnyelv Kisasszonynak hív.
    Vasárnap : Szentháromság 
    Amikor egy ember megszületik, születése pillanatában kap egy erőkoktélt, amely az adott pillanat erőviszonyának együttese. Ez az erőkoktél meghatározza az ember természetét és legfőbb tulajdonságait.
    Amikor házat építünk, a házra ugyanúgy hatással van az az erőforma, amit építése kezdetén, születésekor kap a Világegyetemből. Nem tanácsos házépítésbe fogni pénteken,Krisztus szenvedésének napján, vasárnap, Isten dicséretének napján, egyházi ünnepkor, dologtiltó napokon. Őseink szökőévben sem kezdtek bele a házépítésbe.
    A régi házak berendezése nagyon egyszerű, rendkívül célszerű,  és mégis szép volt. Őseink minden bútordarabjukat, minden használati tárgyukat díszítették, és ezek a díszítések mágikus jelentéssel bírtak.
    A ház a család temploma volt, és a ház ura egyben a ház főpapi tisztét is betöltötte. A Szent sarokban álló asztal templomi oltárként, az abrosz pedig miseruhaként szolgált a szertartásokhoz. Őseink életük minden egyes percét Istennel egységben élték. Naponta áldást kértek a rájuk bízott emberekre, állatokra és növényekre, munkájukra, a betegekre, áldást kértek, ha elindultak valahová, mert a hit számukra nem vasárnapi egyórás hitet jelentett, hanem valódi élő hitet, ahol a házuk volt a templomuk, és egész életük folyamatos templomi szertartás.
    Berendezési tárgyaik mély jelentést hordoznak. 

    Láda
    Régen a lányok kelengyéjüket díszes, festett vagy faragott menyasszonyi ládában gyűjtötték, amit jegyajándékként kaptak kedvesüktől, és amikor férjhez mentek, ezt a ládát hozományként magukkal vitték. A láda és tartalma az asszony tulajdona maradt élete végéig, sokszor még koporsóként is szolgált számára. 

    Szék
    A nagycsaládokban a szék a családfőt illette meg. A támlás szék később is férfi szimbólum maradt, a nők nem ültek le étkezések alkalmával. 

    Asztal
    Az asztal a házban oltárként szolgált, ezért nagy tiszteletben tartották. A
z asztalon nem dolgoztak, csak étkezésre használták, többnyire a családfő és a férfiak étkezhettek mellette. Ünnepi alkalmakkor mindig leterítették, legtöbbször három abrosszal, és ilyenkor az egész család köréje ülhetett.  

    Ágy
 

    A régi magyar házakban egyetlen mai értelemben vett ágy létezett, amelyet alvásra nagyon ritkán használtak : a feltornyozott vetett ágy. Itt állt az asszony, majd az eladó lányok kelengyéje. Akkor bontották meg, ha gyermek született a háznál, vagy ha halottat ravataloztak  fel rajta.
Ez az ágy a szakrális tér részeként a szent sarok mellé került. 

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
     

Átjáró MAGYAR NŐK oldalamra
MAGYAR NŐK 2 oldalamra
GYÓGYÍTÓ NAPJAIM, TANFOLYAMOK
http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287676854_82.gifZöldvonal-zöldtippek


Konyha rovat

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286787775_51.jpg

     
Nőkről nőknek,-női titkok
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286821722_40.jpg

     
Ősi titok tudók
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288277744_60.jpg

     
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288682157_06.jpg

     
Lelkünk- Temploma
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288169823_80.jpg

 

     
Lélek-patikája
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287051287_19.jpg

     
Párkapcsolat
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774826_37.jpg

     
Anyaság
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896243_08.jpg

     
Gyermekeink
     

     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896154_73.gif

     
- Gyermekpszichológia
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289374763_33.jpg

     
A NŐ és a FÉRFI
     
Blog Plusz,- Vegyes rovat
Friss bejegyzések
2011.05.04. 18:07
2010.11.12. 21:36
2010.11.12. 21:13
2010.11.12. 21:07
2010.11.05. 16:00
2010.10.27. 13:23
2010.10.19. 17:21
2010.10.19. 17:18
2010.10.19. 17:03
Friss hozzászólások
     
Pontos idő
     
Hirdetőfal
     
Ahonnan látogatják az oldalt

 

     
Tartalom

Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! A tanulásod nálam az ASZTRO-suliban teljesen INGYENES! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Aktív Videojáték honlap!! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Legyél te is Farmasi tanácsadó! Antiallergén, természetes kozmetikumok, tisztítószerek. Keress vele pénzt otthonról!    *****    kattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkatt