aranyasszony

  Kedves Olvasók! Szeretettel várom Önöket a MAGYAR LEÁNYOK ASSZONYOK és a
MAGYAR NŐK2 oldalamra, ahol folytatom bejegyzéseimet, írásaimat.
Áldásos napokat kívánok Mindenkinek!
 

 

 

 

 

 

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286803856_40.gif

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Köszöntelek
     
Hírlevél írásaimról
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     

http://www.magyarnok.eoldal.hu/img/picture/411/mariamagdolna.jpg

     
Megszentelt Női Tér
     
ÚJ ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
NŐI Erő

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288455552_09.jpg

 

     
Szakrális nő
     
Szív csakra - anya-gyermek kapcsolat

 

     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286794156_27.jpg

     
Fűben, fában orvosság,-Ősi gyógymódok
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288435872_10.jpg

     
Otthon melege- Lakáskultúra
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286775227_00.gif

     
- Ünnepek, események
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287052112_80.jpg

     
Mit tegyünk, hogy szépek legyünk
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055013_64.jpg

     
Divat
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055352_41.jpg

     
Süssünk, főzzünk
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055663_56.jpg

     
Kézimunka
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774602_58.jpg

     
Női praktikák
     

Járj piacra

Takaríts tisztítószerek nélkül

 


http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289807426_56.jpg

     
Húzz egy kártyát
     
Látogatók száma
Indulás: 2010-10-10
     
További oldalaim
     
- A ház külső formája

    Bodnár  Erika: A magyar ház mágikus titka (részlet)

 

A ház külső formája

    A legtöbb régi nagy kultúrában a ház a Világegyetem kicsinyített mása volt, amelyet az adott hitrendszernek megfelelően tájoltak.
A magyar parasztház formája általában egy hosszú téglalap volt, amely a rövidebbik végével az utcafrontra nézett, és az utcafront felé a tetőt egy ágasfa tartotta. Ezt az ágasfát Boldogasszony fájának nevezték és a házat, amikor csak lehetett keletre tájolták. Ez az ágasfa nem azonos a ház belsejében található tartóoszloppal, amelyet szintén Boldogasszony fájának nevezünk.
    A Boldogasszony maga az Istenanya, akit meséinkben Tündér Ilonának hívunk, így ez az ágasfa más néven Tündér Ilona fája. A házat hosszában egy mestergerenda osztja, melynek faragása a tejutat jelképezi.
    A Tejút a népi csillagászat nyelvén Tündérek útja, Hadak útja, Lelkek útja, a Tejút végénél fekvő Szíriusz csillag pedig a Tündérfő. A mestergerenda jelképezi a Tejutat, a mestergerenda végénél lévő Boldogasszony fája pedig nem más,mint a Tündérfő csillag, vagyis az Istenanya lakhelye, szép Tündérország, amit az előtte virágzó kiskert is jelez.
    A mestergerendát középen keresztező gerendák metszéspontja az emberi lélek megnyilvánulási helye, az a pont, ahol a lélek belép az anyagi világba. Tündérországból indul, végigutazik a tejúton, és a gerendák metszéspontja által alkotott téridő – kapun át megérkezik a világunkba.
    A Tejút a lelkek országútja, a magyar lelkek a Nagy Kutya csillagképből , a Szíriusz felől érkeznek. A Nagy Kutya csillagkép csillagait oly módon is összeköthetem, hogy kutya helyett hátranéző szarvast formázzon. Ez a hátranéző, guggoló szarvas, őseink legjellemzőbb szarvas- ábrázolása. A szarvas az Anyaisten szimbóluma, a magyarság vezető állata. Hunort és Magyart a Csodaszarvas, az Anyaisten vezette Tündérországba. A keletelt házak és a keletelt templomok tájolása éppen erre a csillagra mutat: Tündérországra, a Szíriuszra. Népmeséink elmondják miként lehet oda eljutni. Elmondják mikor, hol és hogyan.
    A palócok minden hajnalban, amikor a Nap felbukkant Boldogasszony fájánál, imádkoztak, üdvözölték a Teremtőt, és áldását kérték a napra, arccal Tündérország felé. A Szíriusz csillag, Istenanyánk csillaga évente egyszer, július 23.-án együtt kel a Nappal, vagyis ilyenkor Napba öltözik. A Nap az Istenanya gyermekének, Jézusnak a szimbóluma.
    Amikor az ember szeretne a Földről hazajutni Tündérországba, először is elindul a Tejúton táltos lován, a táltos ló a Nap állata a mesében, ezért eszik parazsat a mesében, és a térkép szerint a tejút felső végénél megtalálja igazi hazáját. Őseink ezt a csillagtérképet emlékeztetőként beépítették házaikba, elmondták a meséikben, ráhímezték ruháikra, az abroszaikra, az ágyneműjükre. Manapság mindez csak mesének tűnik, és legtöbben legfeljebb mosolyognak rajta, pedig ki tudja, valóban mese-e az a mese.

    Miért hosszú a magyar ház ?
    Miután megnéztem a Coburg kastély képét, elgondolkodtam rajta, vajon miért építettek még a gazdagok is, ilyen hosszú, keskeny házat. A megoldás egyszerű: egy ilyen háznak, amennyiben az ősi hagyományok szerint tájolják, minden helyisége keleti és déli fekvésű, vagyis minden helyisége a legfontosabb égtájak felé néz. Ezek a házak tehát úgy épültek, hogy minél nagyobb felületüket süsse az éltető erejű déli és keleti nap. Szellemünk ereje tartja a házat abban a formában, amit képzeletünkben adtunk neki. Ez az erőhalmaz hat ránk, és mi is hatással vagyunk rá, úgy is mondhatom,hogy a ház, amelyben lakunk, a saját auránk, a körülöttünk lévő erőtér folytatása. Az emberi tudat tehát képes befolyásolni az anyag működését és viselkedését, amit mára a tudomány kísérletileg is igazolt.
    Egy lapos tetős háznak hiányzik a három felső csakrája, így hiányzik belőle a szellemi erő, az Isteni Összeköttetés. Ezekben a házakban bizony sokkal magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat az emberek. Nézzük meg csak az utóbbi 50 évben mennyi ilyen lapos tetős panelház épült. Nem véletlenül, szinte mindegyikük egy anyagelvű rendszer szüleménye. Ezekben a házakban sokszor falu mennyiségű ember lakik, mégis alig ismerik egymást a szomszédok. A szellemi erő , útmutatás hiánya azt eredményezi, hogy az ember teljesen egyedül érzi magát a világban, és minden erejét az anyag,  a materiális létezés köti le, ami ugyan nem boldogítja, mégis azt hiszi, nincs más lehetősége.
    A nagy bevásárlóközpontokat, gyárakat, üzemcsarnokokat szintén többnyire lapos tetővel építik. Talán itt sincs szükség a szellem erejére? Persze, hogy nincs, hiszen akkor nem lehetne az embereket maximális fogyasztásra sarkallni. Aki tudja, hogy nem e világból való, az nem jön már különösebben tűzbe a bevásárló központok szemfényvesztő csodáitól, és akkor vajon miből élnének meg ezek a cégek? A gyárak és üzemcsarnokok szalagjai mellett pedig jószerivel emberi robotokra van szükségük a tulajdonosoknak, akik teljesítenek, de nem gondolkoznak.
    A sátortetőnek, nyeregtetőnek, kupolának ezzel szemben van korona csakrája, szellemi ereje. Nem véletlen, hogy éppen a művészek körében legkeresettebbek a tetőtéri lakások, hiszen ők szoros kapcsolatot tartanak az Alkotó szellemmel, amit más néven ihletnek is nevezhetünk. A piramisra hasonlító tetőterek ezek szerint leginkább szellemi erővel rendelkeznek, kiváló helyek meditációra, kutatásra, művészeti alkotó tevékenységre.
A templomoknak ugyancsak magas a szellemi erejük.
    Minél magasabb a tető a falmagassághoz viszonyítva, annál inkább a szellemi erő dominál a házban. Őseink házai, jurtái úgy néztek ki, mint egy magas süvegű ember, vagy egy felkonytyozott asszony. Abban az időben ez az arány-igény belülről fakadt, hiszen őseink a teremtőbe vetett feltétlen hittel élték az életüket, melyben a szellemi erő volt a legfontosabb.


    Lélek-szív csakra
    A szív megtestesítője a családi tűzhely, vagyis a konyha. A konyha az utóbbi időben folyamatosan veszít jelentőségéből, a panel lakásokban egész picik a konyhák. A kínai feng shui azt tanácsolja, hogy a konyha ne legyen szem előtt, mert akkor a vendégeket folyton etetni kell. A magyar vendégszeretet pedig éppen arról híres, hogy a vendégeket megvendégelik. Nálunk a megvendégelés azt jelenti, hogy kitesszük a lelkünket a vendégért, szívvel - lélekkel fogadjuk , megetetjük, megitatjuk. Az étel és az ital ugyanis a ház lelkében, a családi tűzhelyen készült. Ezért lehet a férfiakat a hasuknál megfogni, mert az étel a ház lelkének terméke, a szeretet anyagba öntött formája. Az égő tűz a hozzá tartozó kéménnyel az erők folyamatos fölfele áramlását, és cserélődését, mozgását segítette elő. Az elhasznált erők egyszerűen távoztak a házból. Itt szívta be a friss, és fújta ki az elhasznált energiát, hasonlóan működött, mint az ember légző rendszere, illetve keringése. A tűz tartotta áramlásban ezeket az erőket, éppúgy, mint az emberi testben a szív. Ha nem ég a tűz, nem dobog a szív, leáll a ház szívműködése, keringése. A régi házakban ennek megfelelően folyamatosan égett a tűz.

    Fény
    Az ablakokon, illetve az ajtókon keresztül érkezik a házba a fény. De nem mindegy milyen fény. Keletről érkezik ugyanis minden nap a kikelet fénye. Ez a megújulás, megtisztulás fénye, amely minden negatív erőt képes megfordítani, életerővé változtatni. A házban a keleti az egyik legfontosabb erőforma, ezért a keletre, ÉK, K, DK-re néző nyílászárókat nagyon becsüljük meg és használjuk ki. Engedjük át ezt a fényt az egész lakáson, mert ez a fény, amely naponta megtisztítja, kitakarítja a lakás erőrendszerét, épp ezért rendkívül fontos a reggeli szellőztetés is.
    A déli, DNY-i Nap ezzel szemben nem megtisztít,hanem feltölt, pótolja az elhasznált életerőt.
    A nyugati, ÉNY-i Nap a házban lévő erőket sűríti, koncentrálja és az északra néző nyílászárók semlegesek. Tehát, a keleti nap a lakásban található erők minőségét változtatja meg, mert megteremti a negatívról pozitívra váltó minőségi átalakulást, a déli a mennyiségét, a nyugati pedig a sűrűségét, koncentrációját.
    Magyar szimbólumok
    Csillagok és szent hármasság, a magyar jelképrendszer tökéletesen visszaadja ezt a hármasságot, óriási bölcsességről és tudásról téve tanúbizonyságot.
    1. Az Atyaisten, a teremtő, megtermékenyítő férfierő, amely a tűzzel, a forrósággal azonosítható. Csillagképe az Orion, állatjelképe az oroszlán. Rovásjele: X
    2. Az Atyaisten földi, testet öltött alakja a Fiúisten, vagyis Jézus, a világnak világossága. Csillaga a Nap, állatjelképe pedig a Turul. Jézust szárnyas Nap jelöli például a mestergerendák közepén: a szárnyas Nap ugyanis a Turulmadár és a Nap egyesített jelképe. Rovásírásjele: +
    3.  

    1. Az Anyaisten a víz, az éjszaka, a hideg, a befogadó erő, az anyag. Csillagjelképe a Nagy Kutya a Szíriusz csillaggal, állatjelképe a szarvas. Az Anyaisten testet öltött alakja a Földön Szűz Mária, jelképe a Hold.


Férfi szimbólum a ló, a Nap állata.
Női viszont a lovon a kengyel. Férfi az eke, női a föld, amit az eke szánt.
Férfi a vadász, női a vad. Női a gyümölcs és a virág, amit leszakítanak. Férfi és egyben tűz jelkép a kakas,amely napkeltekor szólal meg, amikor az atyaisten ereje működésbe lép. A táltos ló, amely tüzet,parazsat eszik a meséinkben. Férfi jelkép a tüzes bor és a pálinka. Női jelkép a víz, a kút. A matyó hímzésben a rózsákat egymással indák,levelek, hullámvonalak tartják össze, amiről már tudjuk, hogy női víz szimbólumok. A matyó hímzés magát, a teremtett világot jelenti, ahol a lelkek nem egymástól függetlenül, hanem egymással a legszorosabb kapcsolatban léteznek, az Atyaisten nemző, illetve az Anyaisten befogadó és összetartó erejének gyümölcseként.
Tulipán: A Teremtő, a Szent Háromság jelképe, Három az Egyben.
Szárnyas Nap: A Nap madara a Turul, és a Nap együttes jele. A Fiúisten égi és földi formájának egyesített képe, Jézus szimbóluma.
Hatágú  csillag: A kettős Szent Háromság. Az Atyaisten,Fiúisten,Anyaisten égi formáinak, és földi megtestesüléseinek egyesített jelképe. Például Betlehemi csillag. A Világegyetem,a megnyilvánult világ jele.
Nyolcágú  csillag: Lélekszimbólum. A magyar Parasztbiblia szerint minden ember születésekor egy új csillag kerül az égboltra, halálakor pedig egy csillag lehull.
Hold: az Anyaisten testet öltött formájának jelképe.
Szív: egy darabka tűz, tűzláng,isteni szikra. Szintén a lélek, egyúttal a szerelem, szeretet jelképe.
Körkereszt: a kör az Anyaisten formája. Szent koronánk formája felülről nézve szintén körkereszt, hiszen országunk minden lelke a Boldogasszony védelme alatt áll. A palócok gyakran használt védelmi jelképe a körkereszt, amelyet például sebek gyógyításánál is alkalmaztak a javasasszonyok.
Virágok:isteni és emberi szimbólumok. A szívből kiinduló virágcsokor a szerelemből, szeretetből fakadó családot mutatja, de mutatja egyetlen lélek különböző megjelenési formáit is.
Párduc:Nimród  ősapánk jelképe
Ősi rovásírásunk jeleinek használatát annak idején egyszerűen betiltották. Akik betiltották , bizonyosan tudták, miért célszerű a magyarokat sötétségben tartani,miért veszélyesek számukra ezek a jelképek. A kérdés csak az, meddig akarunk még sötétségben élni. Badiny Jós Ferenc , a sumerológia professzora szerint a magyar nép sumér olvasata: A tudás népe. A tudás népének emlékeztetői éppen a magyar népművészeti motívumokban, jelképekben, mesékben, dalokban, szavakban és rovásírásunkban rejlenek.


Házi oltár

A Házi Oltár a ház agya. Megteremti az ember és Isten kapcsolatát. A Házi Oltár telefon az Istenhez, a Mindentudáshoz, az Egyhez. Amikor meggyújtjuk a gyertyát, és imádkozni kezdünk, hívást kezdeményezünk, és akit hívtunk, valóban ott van a vonal másik végén. Ha áldást kérünk a házra, és a lakóira, a Teremtő átveszi az irányítást a dolgok  és az erők felett. Ennél jobb pedig nem történhet sem az emberekkel, sem a házakkal. Nincs az a feng shui, ami ezt az erőt felülmúlja!
Milyen egy házi oltár az erők szempontjából?
A készülék egy kép vagy szobor,mely Jézust,Máriát vagy a Teremtőt ábrázolja.
A tárcsázás egy elmondott ima. A telefonkábel egy meggyújtott gyertya. Ezek után jöhet a beszélgetés. Az van a vonal végén, akit felhívunk, és akár hisszük, akár nem, senki nem kapcsol mellé.
Amikor összetesszük a kezünket az imához, egy felfelé mutató háromszöget alkotunk, amellyel egy felfelé irányuló erőáramlást hozunk létre. Az összetett két kéz nagyon hasonlít a templomok tornyának formájára.

    A település helyének kiválasztása
    Az emberi településeket régen azokra a helyekre építették, ahol az emberekre nézve legmagasabb volt az éltető erők koncentrációja, és ezeknek a helyeknek a kijelölése a táltosok, sámánok, illetve később a vándordiákok, garabonciások feladat körébe tartozott. Őseink hite szerint az a hely jó építkezésre, ahol a marhák, a lovak és a kutyák szívesen heverésznek. A települések formája kettős körformájú volt.
A település legmagasabb pontja, kozmikus antennája, a templomtorony volt. Manapság a bankok, biztosítók felhőkarcolói, a tévé és rádióadók a település legmagasabb pontjai. Ezért majdnem minden állam, vállalat illetve ember a bankoknak és a médiának kiszolgáltatottan éli az életét.

    A házépítés rítusai
    A ház még nem olyan régen is kalákában készült. Elhívták a rokonokat, barátokat segíteni,így egy jókedvű csapat építette a családi fészket. Azok az emberek, akik a házat építik,saját életerejüket,rezgésüket rakják a falakba. Csak jó embereket hívtak házat építeni. A magyar ház hármas egysége az építési szokásokban is megmutatkozik. Háromszor avatták a ház részeit, ittak áldomást, ünnepeltek a ház építése során.
    Először akkor, amikor az alap elkészült. Másodszor, amikor felhúzták a falakat, harmadszor mikor a tető is felkerült a házra. Az építés során mindhárom egységbe, az alapba a bejáratnál,a falba a szent sarok helyén, illetve a tetőre is kerültek megszentelt tárgyak.
 

    Az első követ a gazdasszony szokta letenni. Szenteléskor az építés vezetője egy gerendán ülve üveg borral a kezében kérte Istent, hogy óvja meg a házat tűztől,víztől, s adjon a gazdának erőt, egészséget és mindenben szaporaságot.

 

 
Forrás: Ma sem volt könnyű élni

 

 

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
     

Átjáró MAGYAR NŐK oldalamra
MAGYAR NŐK 2 oldalamra
GYÓGYÍTÓ NAPJAIM, TANFOLYAMOK
http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287676854_82.gifZöldvonal-zöldtippek


Konyha rovat

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286787775_51.jpg

     
Nőkről nőknek,-női titkok
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286821722_40.jpg

     
Ősi titok tudók
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288277744_60.jpg

     
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288682157_06.jpg

     
Lelkünk- Temploma
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288169823_80.jpg

 

     
Lélek-patikája
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287051287_19.jpg

     
Párkapcsolat
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774826_37.jpg

     
Anyaság
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896243_08.jpg

     
Gyermekeink
     

     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896154_73.gif

     
- Gyermekpszichológia
     

http://aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289374763_33.jpg

     
A NŐ és a FÉRFI
     
Blog Plusz,- Vegyes rovat
Friss bejegyzések
2011.05.04. 18:07
2010.11.12. 21:36
2010.11.12. 21:13
2010.11.12. 21:07
2010.11.05. 16:00
2010.10.27. 13:23
2010.10.19. 17:21
2010.10.19. 17:18
2010.10.19. 17:03
Friss hozzászólások
     
Pontos idő
     
Hirdetőfal
     
Ahonnan látogatják az oldalt

 

     
Tartalom

Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! A tanulásod nálam az ASZTRO-suliban teljesen INGYENES! Fordulj hozzám bizalommal!