aranyasszony

 



 Kedves Olvasók! Szeretettel várom Önöket a MAGYAR LEÁNYOK ASSZONYOK és a
MAGYAR NŐK2 oldalamra, ahol folytatom bejegyzéseimet, írásaimat.
Áldásos napokat kívánok Mindenkinek!
 

 

 

 

 

 

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286803856_40.gif

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Köszöntelek
     
Hírlevél írásaimról
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     

http://www.magyarnok.eoldal.hu/img/picture/411/mariamagdolna.jpg

     
Megszentelt Női Tér
     
ÚJ ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
ÍRÁSAIM-KÖZVETÍTÉSEIM
     
NŐI Erő

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288455552_09.jpg

 

     
Szakrális nő
     
Szív csakra - anya-gyermek kapcsolat

 

     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286794156_27.jpg

     
Fűben, fában orvosság,-Ősi gyógymódok
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288435872_10.jpg

     
Otthon melege- Lakáskultúra
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286775227_00.gif

     
- Ünnepek, események
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287052112_80.jpg

     
Mit tegyünk, hogy szépek legyünk
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055013_64.jpg

     
Divat
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055352_41.jpg

     
Süssünk, főzzünk
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287055663_56.jpg

     
Kézimunka
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774602_58.jpg

     
Női praktikák
     

Járj piacra

Takaríts tisztítószerek nélkül

 


//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289807426_56.jpg

     
Húzz egy kártyát
     
Látogatók száma
Indulás: 2010-10-10
     
További oldalaim
     
- Újrakezdés szakítás után

Az élet túl rövid ahhoz, hogy boldogtalanok legyünk. A szakítás vagy válás veszteségéből sok-sok érzelmen és változáson át vezet az út kifelé, de egy biztos: mindig van egy újabb esély. Mindenki számára.
A szakítás utáni állapot nagyban függ attól, hogyan ért véget a kapcsolat.
Aki véget vetett neki, az megkönnyebbülést, akár azonnali boldogságot érezhet, amiért képes volt kiszabadulni valamiből, ami boldogtalanná tette az életét. Ettől még van, aki maga sétál ki egy kapcsolatból, és ez egyáltalán nem teszi boldoggá. Nem ezt akarta,
nem így akarta, szerette volna, hogy sikerüljön, mégis kudarc lett a vége. A legjobban mégis többnyire azok szenvednek, akiket elhagytak, hiszen az akaratuk ellenére történt valami, amit nem tudnak befolyásolni.



 
Az érzelmek vihara
Ilyenkor aztán a negatív érzelmek egész skálája vonul át az ember lelkén kisebb vagy nagyobb mértékben. Függ ez attól, milyen hosszú és mennyire mély volt a kapcsolat, és
természetesen attól is, mennyire volt csúnya és fájdalmas a szakítás. Az ember először kisebbfajta sokkot él át, és fogalma sincs, mi lesz ezután. Később jön egyfajta érzéketlen apatikus fázis, a „minden mindegy” állapota, amikor még túl sok és túl intenzív a fájdalom ahhoz, hogy szembe tudjunk nézni vele. Ez után tör csak ránk a szomorúság, a veszteség valódi érzése, ami mindenkinél más-más ideig tart. Van, aki egyből áttér a düh fázisára, és miután kiadta magából a mérgét, már egész kevés negatív érzelemmel tekint az eseményekre, és képes valamennyire a jövő felé orientálódni.

 
Nem vagyok elég jó
Sokaknál viszont jó ideig eltart a szomorúság, és ebben az állapotban rendkívül sok negatív gondolat gyötör bennünket, amik egész meggyőzőnek és valódinak tűnnek. Nem vagyok elég jó, miért nem lehet engem szeretni, öreg vagyok, csúnya vagyok, magányos vagyok, szerencsétlen vagyok, mihez kezdek most, és így tovább.
Akit elhagytak, az – ha csak nem a másikat hibáztatja mindenért – önmarcangol, és az önbizalma a padlóra kerül. Közben persze minden a volt kedvesre emlékezteti, egy-egy illat, egy dal a rádióban, a hajdani közös tervek felmerülése, a közös ismerősök, az otthagyott tárgyak állandóan táplálják a veszteséget.

Ezek a gondolatok okozzák talán a legtöbb kárt az egész folyamatban, és pont emiatt szükséges, hogy ne hagyatkozzunk csupán az emócióinkra. Könnyű ilyenkor valakinek azt mondani, hogy vegyen erőt magán, és lássa pozitívan az életet, de
borzasztóan nehéz ezt meg is tenni ebben az állapotban. Van ennek a dolognak egy természetes lefolyása, amire azt mondják, hogy az idő minden sebet begyógyít. Nem biztos, hogy az időre kell hagyni ennek a megoldását, hiszen a sebek annál mélyebbek, minél mélyebbre szúrjuk magunkban azt a bizonyos tőrt. Nem kell úgy tenni, mintha mi sem történt volna. De fontos a jelenre és a jövőre koncentrálni, hogy ezzel is segítsük a veszteség gyorsabb lefolyását. Minél tovább gondoljuk azt, hogy mi már sosem leszünk boldogok, annál inkább szuggeráljuk magunkba ezt az elképzelést, és végül valóra is váltjuk. Az érzelmileg megterhelő helyzetekben születő gondolatok nagyon nagy negatív energiával bírnak, és minden lelki erőnket be kell vetnünk, hogy pozitív, vagy legalább semleges dolgokkal foglaljuk el magunkat.

 
És most?
Amikor végre eljutunk abba az állapotba, hogy már nem érdekel a szakítás, még mindig nem tartunk ott, hogy kifejezetten vágyjunk egy új kapcsolatra. Ez az idő nagyon értékes. Segít abban, hogy újra megtaláljuk magunkat, hogy újraértékeljük az alapokat, önmagunkat és a viszonyunkat a világgal. Így, tiszta fejjel érdemes végiggondolni, mit tanulhattunk az előző kapcsolatból. Fontos, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül a jó dolgokat. Rengeteg pozitív élménnyel gazdagítja az embert minden kapcsolat, és ezeket igenis meg kell őrizni, értékelni kell, és táplálkozni belőle.

Tipikus hiba ilyen esetekben, hogy átesünk a ló túlsó oldalára, és mindent rossznak bélyegzünk, ami az előző kapcsolathoz tartozik. Sokan ilyenkor egy pont ellenkező típusú párt keresnek maguknak, mint a volt kedves, pedig valamiért ő is megtetszett annak idején… Érdemes
őszintén, megbocsátással és reményekkel a szívünkben újra átgondolni, mire is vágyunk valójában. Ehhez az első lépés, hogy tisztában legyünk önmagunkkal, a saját céljainkkal és értékrendünkkel. Aztán pedig megvizsgálni, hogy mire vágyunk, és mit tudunk nyújtani egy ideális kapcsolatban.

Egy szakítás után mindenki „megtanulja”, hogy csak magára számíthat. Ettől még nem szabad elfelejteni, hogy az élet a páros játékra lett kitalálva, és akkor igazán jó, ha mindenkinek megvan a saját szerepe benne. Nyissuk ki a szívünket, töltsük fel újra bizalommal, és dolgozzunk azon, hogy a jövőt szépnek, lehetőségekkel telinek lássuk. Így a többi már jön magától, ez törvényszerű. Az élet túl rövid a boldogtalansághoz, és igazából tényleg csak rajtunk múlik, milyennek látjuk a világot.

www.nana.hu/test-es-lelek/lelkiugyek/ujrakezdes-szakitas-utan-100891.html

 

 

 
Újrakezdés pró és kontra
Hogyan tovább szakítás után?
 • Nők Lapja Cafe
 • Simon Viktória
   

 • Szakítottatok, de lehet, hogy elhamarkodott döntés volt? Visszahúz a szíved, és csak ő jár a fejedben? Úgy érzed, egy ilyen különleges kapcsolat megérdemel még egy esélyt, még akkor is, ha egyszer már zátonyra futott? Vajon a párkapcsolatok színpadán megéri visszatapsolni?
  Újrakezdés pro és kontraMindenki ismeri a mondást a felmelegített káposztáról, de a dolog azért ennél jóval bonyolultabb. Főleg, hogy az emberek jelentős része utálja a káposztát, így aztán máris lőttek a frappáns viszonyítási alapnak. És különben is, számos tündérmeseszerű pletyka kering a szakítás utáni felújított kapcsolatokról, melyek házassággal és sok-sok gyerekkel végződtek.

  Most akkor hogy is van ez? Létezik valamiféle szabály arra, mikor érdemes hátrafelé kacsingatni, és mikor kell végleg odébbállni? Sajnos nem, ez túl egyszerű lenne. De azért van néhány szempont, amelyet érdemes megfontolni a döntés előtt. A témában érintettek meséltek saját tapasztalataikról.

  Nem szeretnénk elrettentő példával kezdeni, de tény, hogy ilyen is van. Gabriella őszintén beszélt az újrakezdéssel kapcsolatos kínos emlékeiről:
  „Hat évig voltam együtt Robival, amikor mindketten kezdtük úgy érezni, ellaposodott a kapcsolatunk. Házasságra egyikünk sem gondolt, mert akkor még főiskolára jártunk, így nem volt lehetőségünk anyagilag függetlenedni. Egy hangos szó nélkül határoztuk el, hogy legyen vége. Érett és a helyzetnek megfelelő döntés volt, teljes mértékben barátokként váltunk el. Ennek ellenére három hónap múlva mégis újra összejöttünk. Nem kellett volna. Még fél évet voltunk együtt, ami már csak olyan döcögős, erőltetett kapcsolat volt, hamarosan pedig megtudtam, hogy egy ideje megcsal. Állítólag nem mert újra szakítani, mert félt, hogy megint hiányozni fogok. Nem voltam elégedett a kifogással, egyből kiadtam az útját. Azóta, vagyis két éve semmit sem tudok róla, sosem kerestem. Sajnálom, hogy végül így alakult.”
  Egyik fórumozónk viszont arról mesélt, igazán érdemes újra megpróbálni, mert néha jól is alakulhat a dolog:
  „Mi több mint kilenc év után idén nyáron szakítottunk (»megkattant« az emberem), majd még szerencsére időben megkerestem azzal, hogy lenne még miről beszélnünk, mielőtt lezárjuk a közös dolgainkat. Persze ebből nagy, könnyes kibékülés lett, nem pedig végső lezárás. Azóta eltelt öt hónap, és nyugodtan kijelenthetem, hogy rengeteget tanultunk a hibáinkból, és már egyikünk sem az, aki a szakítás előtt volt. Pozitív irányba változott a kapcsolatunk, és mi magunk is. Ja, és karácsony előtt megkérte a kezem…”
  Láttunk véleményt az újrakezdés mellett, és ellene is, azonban minden eset egyedi. Közel sem mindegy például, mi volt a szakítás oka. Nyilvánvalóan a megcsalás áll a feketelista élén. Sokan állítják, ha a partnerük egyszer félrelépett, sosem kezdenék újra vele, mert oda a bizalom, amit soha nem lehet többé visszacsalogatni. Vagy talán mégis?
  Szintén egyik fórumozónk mesélte el saját történetét:
  Újrakezdés pro és kontra„Fél év után félreértések garmadája vezetett a megcsaláshoz. Ennek több mint két és fél éve. Iszonyúan nehéz volt, és meg is sínylette a kapcsolatunk. Nagyon sokáig nem voltam képes napirendre térni a dolog felett. A bizalmam egy csapásra megszűnt iránta, és legalább egy év kellett, mire kezdett visszatérni. Addig persze minden apróság miatt iszonyú féltékenység kínzott. Mára azt mondhatom, nagyjából (de nem úgy, mint régen!) tudok benne bízni. De a mai napig, ha látom azt a másik lányt, ideges leszek. Sikerülhet az újrakezdés megcsalás után, de nagyon kell akarni!”
  Sajnos azonban ellenpélda is akad szép számmal. Melinda elmesélte, hogy hasonló szituációban ő is adott még egy esélyt párjának, aki ígéretet tett, hogy soha többé nem lép félre. Nem így lett. Két hónap múlva szinte hajszálpontosan megismétlődött a dolog.

  „Hogy újrakezdtük, csak arra volt jó, hogy duplán éljem át ugyanazt a megaláztatást. Semmi értelme nem volt. Persze biztos van olyan férfi, aki tényleg meg tud változni, én azonban már nem bízom ebben” – mondja.
  Ilonának is rosszak a tapasztalatai a megcsalás utáni újrakezdésről. Bár a férje nem lépett félre ismét, a dolog mégsem működött. „Többé egyszerűen nem tudtam bízni benne! Borzasztóan féltékennyé váltam, ami teljesen tönkretett idegileg. Állandóan az járt a fejemben, hol van, mit csinál. Nem volt normális állapot. Egyszerűen nem tudtam túllépni a sérelmemen. Végül közösen döntöttünk a válás mellett.”
   
  Csokorba szedtük a legtipikusabb érveket! Két oldalról lehet szemlélni a dolgot, egyedül te döntöd el, melyik nézőpontot választod!
  Érvek az újrakezdés mellett:
  – Rengeteg dolog köt össze benneteket! Közös emlékek, közös szokások, esetleg anyagiak, csemeték. Tehát érdemes mérlegelni, és adni még egy esélyt!
  – Nagyon hiányzik, mindenről ő jut eszedbe, és ez napról napra csak rosszabb.
  – Az ő szeszélyeit már ismered, és úgy-ahogy tudod is kezelni. Sokkal kényelmesebb vele maradni, mint megszokni egy új pasit, vadiúj rigolyákkal.
  – Kinek van kedve új kapcsolatot keresni, amikor így is egyre több egyedülálló, sikeres, gyönyörű nő mászkál az utcán.
  – A tapasztalatok alapján úgy érzed, most már tudnád kezelni a régi problémákat, tudod, mit csinálnál másképp.
  – Mindig benne lesz a pakliban, hogy talán ő az igazi, ő a te embered, aki neked lett kitalálva.
  Érvek az újrakezdés ellen:
  – A kapcsolat nem véletlenül ment tönkre, és ami egyszer elromlott, úgysem lesz a régi, így hát felesleges erőltetni.
  – Kutyából nem lesz szalonna! Ha abban reménykedsz, hogy a volt párod talán már magától megváltozott, felejtsd el. A problémák és a veszekedések újra mindennaposak lesznek köztetek.
  – Hiába tesztek úgy, mintha tiszta lappal indulnátok, mert a szálka mindig bennetek marad.
  – Teljesen természetes, hogy hiányzik. A megszokás nagy úr. Azonban ez nem ok arra, hogy ismét belevágj a kapcsolatba, ami már így is túl sok nehéz pillanatot okozott.
  – Miért lépnél bele kétszer ugyanabba a gödörbe, amikor annyi lehetőség vár még rád?
  – Ha a régi kapcsolatodhoz ragaszkodsz, esélyt sem adsz magadnak arra, hogy értékes embereket ismerj meg. Talán egy szuper új kapcsolatot szalasztasz el.

  Tippek, ha újrakezdenéd:
  • Gondold végig, miért ment tönkre a kapcsolat! Mit rontottatok el? Miben voltál te hibás, miben a partnered?
  • Miután magadban tisztáztad ezeket, üljetek le megbeszélni a dolgot! Ha már most sem juttok közös nevezőre, és a beszélgetés csak vádaskodásokból áll, felesleges újra belevágni.
  • Beszéljétek meg, min fogtok változtatni! Például többször kimozdultok otthonról, igyekeztek nem hazavinni a munkahelyi gondokat, figyelmesebbek lesztek egymással, vagy bármi más, ami eddig problémaforrás volt.
  • Ne felejtsd el, bármennyire is akarod, egyedül nem tudsz megváltoztatni egy kapcsolatot! Ahhoz mindkét félre szükség van.
  • Ha olyan dolog miatt szakítottatok, amin valamelyikőtök nem tud túllépni, ne kezdjétek újra. Ha szálka marad bennetek, az később is bántani fog.
  Újrakezdés pro és kontra

  Arra, hogy megéri-e felmelegíteni a kapcsolatot, nincs biztos recept, sem pedig garancia. Aki megpróbálja, általában reményekkel telve vág neki, hogy „most aztán tiszta lappal indulunk, és minden másképp lesz”, de sokszor mégsem sikerül a dolog. Talán néha egyszerűen el kell fogadni, hogy a párkapcsolatoknak is van valamiféle szavatossága, amivel nem jó játszani. Amikor tehát újrakezded, számolj a csalódás lehetőségével is. De ha úgy gondolod, ez a kapcsolat igazán megér egy kis kockázatot, tedd félre a logikát, és adj még egy esélyt kettőtöknek. És hogy megéri-e? Azt majd az idő igazolja.

www.nlcafe.hu/szex_szerelem/20090414/ujrakezdes_pro_es_kontra/

 

 

 

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
     

Átjáró MAGYAR NŐK oldalamra
MAGYAR NŐK 2 oldalamra
GYÓGYÍTÓ NAPJAIM, TANFOLYAMOK
//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287676854_82.gif



Zöldvonal-zöldtippek


Konyha rovat

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286787775_51.jpg

     
Nőkről nőknek,-női titkok
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286821722_40.jpg

     
Ősi titok tudók
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288277744_60.jpg

     
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288682157_06.jpg

     
Lelkünk- Temploma
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288169823_80.jpg

 

     
Lélek-patikája
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1287051287_19.jpg

     
Párkapcsolat
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1286774826_37.jpg

     
Anyaság
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896243_08.jpg

     
Gyermekeink
     

     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1288896154_73.gif

     
- Gyermekpszichológia
     

//aranyasszony.gportal.hu/portal/aranyasszony/image/gallery/1289374763_33.jpg

     
A NŐ és a FÉRFI
     
Blog Plusz,- Vegyes rovat
Friss bejegyzések
2011.05.04. 18:07
2010.11.12. 21:36
2010.11.12. 21:13
2010.11.12. 21:07
2010.11.05. 16:00
2010.10.27. 13:23
2010.10.19. 17:21
2010.10.19. 17:18
2010.10.19. 17:03
Friss hozzászólások
     
Pontos idő
     
Hirdetőfal
     
Ahonnan látogatják az oldalt

 

     
Tartalom

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******